Ford придумав революційну функцію «автомобілів майбутнього»

Збірний образ «автомобіля майбутнього» досить широкий, але якщо його конкретизувати, стає зрозуміло, що він має бути безпілотним і певною мірою самостійним. Так вважають і у компанії Ford, де оформили відповідну патентну заявку.

Вона називається «Системи та методи вилучення транспортного засобу» та описує різні механізми, які зможе використати фінансова установа у разі прострочення платежів.

Спочатку обмеження будуть досить невинними. Першим етапом нагадування про необхідність внести черговий платіж стане відключення круїз-контролю, пам’яті налаштувань сидінь, радіоприймача та деяких інших дрібних зручностей. Далі обмеження можуть поширитися на кондиціонер та дверні замки, а сам автомобіль може почати видавати неприємні звуки щоразу, коли власник у нього сідає.

Зрештою напівбезпілотний Ford із запатентованою системою просто поїде від власника і чекатиме в тій точці, звідки його забере евакуатор.

Поки що ця функція існує лише на рівні ідеї, яку тепер ніхто не має права скопіювати. У разі її реалізації вона може бути встановлена у вигляді звичайного оновлення програмного забезпечення, тобто без відома автовласника.


Не пропустіть