Польща передала Україні унікальний експедиційних автомобіль (Фото)

З нагоди Міжнародного дня музеїв Посольство Республіки Польща в Україні подарувало Музею війни автомобіль IVECO EUROCARGO.

Церемонія передачі автомобіля відбулася за участю Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Ґузи та тимчасово виконуючого обов’язки міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва.

Ростислав Карандєєв підкреслив, що з початку війни українці та поляки стояли разом, і Польща надала значну допомогу Україні, включаючи гуманітарну, фінансову та військову підтримку. Він наголосив, що акт передачі автомобіля є символом цієї підтримки та солідарності між народами.

Автомобіль буде використовуватися музеєм для експедицій, транспортування артефактів під час організації міжнародних виставок і для інших господарських потреб. Подарунок свідчить про глибоку підтримку Польщею української культури та музеїв зокрема.

Міністерство культури та інформаційної політики України висловило подяку польському народу за підтримку та солідарність з Україною, наголосивши на важливості таких жестів у зміцненні братерських відносин між країнами та підтримці української культурної спадщини.

Джерело inpoland.net.pl

Не пропустіть