В Україні кардинально зміняться правила перетину кордону

Жвавий обіг ідей та ініціатив призвів до визначного анонсу від Прем’єр-міністра України, Дениса Шмигаля. Сприятлива зміна в правилах перетину кордону на кшталт кардинальної революції підніме якість та ефективність пропускних пунктів, а першим кроком стане об’єднання пунктів пропуску між Україною та Польщею.

Під цим планом, глави держав двох країн збираються створити унікальні об’єднані пункти пропуску. Ця інновація надасть можливість як українським, так і польським митницям та прикордонникам оперативно взаємодіяти. Пасажири та вантажі зможуть здійснювати оформлення всередині одного зручного локаційного пункту.

Відзначимо, що Прем’єр-міністр відмітив вагомість такого руху в контексті наближення до Європейського Союзу. Впровадження цієї моделі має на меті прискорити інтеграційні процеси України, збільшити ефективність логістики та мінімізувати можливість корупційних випадків. Перший етап випробувань плану передбачає пілотний запуск на пунктах пропуску між Україною та Польщею. Але згодом уряд має намір розширити цю унікальну ідею на інші прикордонні пункти, зокрема, вже надіславши відповідні пропозиції Румунії.


Не пропустіть