Toyota показала новий позашляховик Land Cruiser без педалей та штурвалом замість керма (Фото)

Японська компанія Toyota опублікувала перше зображення нової версії позашляховика Land Cruiser 250 для людей з обмеженими можливостями. Офіційна презентація автомобіля відбудеться на виставці Japan Mobility Show, яка стартує у четвер, 26 жовтня.

Новинка отримає назву NEO Steer. Судячи із зображення, автівку обладнають незвичайним кермом у формі штурвала. Саме на нього буде винесено керування педаллю акселератора та гальмами. При цьому звичайних педалі у автомобіля відсутні. Також модель отримає цифрову панель приладів і великий дисплей мультимедійної системи.

Решта подробиць про новинку поки засекречено.

Зазначимо, Toyota офіційно представила у США позашляховик Land Cruiser нового покоління у серпні 2023 року. Рамна конструкція шасі у машини збереглася, але ззаду тепер буде багатоважільна конструкція, а передня підвіска отримала опційну систему відключення стабілізатора. Спершу покупцям запропонують єдиний варіант на основі 2,4-літрового рядного чотирициліндрового турбодвигуна, спареного із 48-сильним електромотором. Потужність силової установки сягає 330 к.с., а в ролі трансмісії виступатиме класичний восьмиступінчастий автомат.