Німці назвали найнадійніші автомобілі з пробігом

У Німеччині назвали найнадійніші автомобілі із пробігом. Рейтинг було складено експертами організації з технічного тестування TÜV SÜD на основі даних про критичні дефекти, зібрані під час проведення технічного огляду автомобілів у країні.

В поточному році експерти TÜV SÜD вивчили дані про техогляд понад 10 млн. автомобілів. У рамках дослідження вони не лише визначили найнадійніші автомобілі, а й з’ясували, що середній вік автомобілів на дорогах Німеччини становить понад 10 років.

Цьогоріч критичні дефекти були виявлені у 20,5% автомобілів, тоді як у 2022 році цей показник становив 17,9%. Експерти пов’язують це як зі старінням автопарку, так і з погіршенням фінансового стану жителів країни, внаслідок чого вони скорочують витрати на технічне обслуговування своїх транспортних засобів.

Найнадійніші автомобілі експерти TÜV SÜD розділили за віковими категоріями. Так, серед 2-3-річних машин найнадійнішою моделлю став Seat Alhambra – всього у 14,7% таких машин, що пройшли техогляд, були виявлені критичні дефекти. Серед автомобілів у віці 4-5 років лідером став BMW 2-Series Tourer з 17,6% виявлених дефектів. Кросовер Dacia Duster, знайомий українцям під маркою Renault, очолив рейтинг найнадійніших 6-7-річок, а сегменти уживаних машин у віці 8-9 та 10-11 років очолив бюджетний седан Dacia Logan.

Найнадійніші автомобілі в Німеччині у віці 2-3 років:

  1. Seat Alhambra;
  2. Dacia Logan;
  3. Tesla Model 3

Найнадійніші автомобілі в Німеччині у віці 4-5 років:

  1. BMW 2-Series Tourer;
  2. Volkswagen Sharan;
  3. BMW X5-X6.

Найнадійніші автомобілі в Німеччині у віці 6-7 років:

  1. Dacia Duster;
  2. BMW 5-6-Series;
  3. Dacia Dokker.

Найнадійніші автомобілі в Німеччині у віці 8-9 років:

  1. Dacia Logan;
  2. Fiat Punto;
  3. Dacia Dokker.

Найнадійніші автомобілі в Німеччині у віці 10-11 років:

  1. Dacia Logan;
  2. Renault Twingo.

Не пропустіть