Бюджетний китайський седан, який продається в Україні, провалив краш-тест (Фото)

В Австралії за місцевою програмою ANCAP провели краш-тест бюджетного седана MG 5, який продається в Україні. Седан набрав 0 зірок із 5 можливих, що є провальним результатом.

У більшості краш-тестів, що проводяться в Європі, Китаї і тієї ж Австралії, сучасні автомобілі зазвичай отримують 5 зірок з 5, а результат навіть у 3 зірки вважається досить низьким.

На фото можна побачити, що силова структура салону кузова після аварії залишилася практично цілою, тому водій і пасажири не були затиснуті в салоні. Однак датчики показали, що грудна клітка, голова, шия та коліно кермувальника перенесли високі навантаження, які можуть призвести до смертельних травм. Також краш-тест показав дуже високі навантаження на шию задніх пасажирів.

Експерти зазначили, що у базовій версії седана відсутні переднатягувачі ременів безпеки, а позаду їх немає зовсім. Ймовірно, саме тому грудна клітка водія, а також шия у нього і пасажирів можуть при ударі серйозно травмуватися — якщо ремінь погано натягнутий, а переднатягувача немає, тіло встигає набрати велику швидкість, перш ніж буде зупинено ременем.

В Україні MG 5 доступний із 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 114 кінських сил та МКПП або варіатором. Ціни на китайський седан стартують від 538 157 грн.


Не пропустіть