Постачання десятків моделей Toyota і Daihatsu припинено через гучний скандал

У середу, 20 грудня, стало відомо про зупинення постачання десятків моделей Toyota і Daihatsu через скандал з даними краш-тестів та іншими порушеннями, пов’язаними з безпекою експлуатації авто.

«Розслідування незалежної комісії виявило 174 нових порушення у 25 категоріях випробувань на додаток до виявлених у квітні та травні порушень, пов’язаних із облицюванням дверей та проведенням випробувань на бічне зіткнення», — йдеться у заяві Daihatsu.

Порушення торкнулися 64 моделей Daihatsu, у тому числі 22 моделі, які продаються під брендом Toyota, зокрема Toyota Probox, Town Ace, Roomy, Pixis.

Компанія Daihatsu вирішила сьогодні тимчасово призупинити постачання всіх моделей, розроблених Daihatsu, які зараз виробляються як в Японії, так і за кордоном. Toyota також вирішила тимчасово призупинити постачання «проблемних» авто.

Найближчим часом Міністерство державних земель, інфраструктури, транспорту та туризму Японії проведе обшуки у штаб-квартирі Daihatsu в Осаці у зв’язку з виявленими порушеннями.


Не пропустіть