Топ-5 надійних автомобілів за версією японців

Японці купують машини не заради «галочки», а поставлених завдань, а тому головним критерієм вибору для них є практичність. Причому в усьому: у відносно невеликих габаритах автомобіля, низькій витраті палива та переліку функцій.

Згідно зі звітом з реалізованих авто на місцевому ринку в 2023 році, бестселером виявився економічний компактний хетчбек Toyota Yaris, який знайшов майже 195 000 нових власників. Модель має мінімальний набір вбудованих опцій і два мотори – на вибір: 1,0-літровий агрегат потужністю 69 к.с., і 1,5-літровий двигун на 120 «коней».

Друге місце з продажу зайняла Toyota Corolla. Причому в Країні сонця, що сходить, переважно купують хетчбеки. Щодо мотора, то найпоулярнішим виявився 2,0-літровий двигун, що видає 170 кінських сил. Трохи менш затребуваним є гібрид. Усього за підсумками минулого року Corolla в Японії розійшлася тиражем майже 155 000 екземплярів.

Замикає топ-3 компактвен Toyota Sienta. Автомобіль із зручно трансформованим салоном може похизуватися повним приводом та 120-сильним бензиновим мотором. Свій вибір на користь цієї моделі зробили понад 132 тисячі автовласників.

Четвертим за популярністю став мініатюрний гібрид Nissan Note, чиї силові установки видають від 82 до 136 кінських сил.

Закриває рейтинг мікровен Toyota Roomy, який в найпотужнішому варіанті виконання оснащений 98-сильним трициліндровим двигуном.

Також японці охоче купували такі моделі, як мінівени Honda Freed і Toyota Alphard, бізнес-седан Toyota Crown і ліфтбек Toyota Prius.


Не пропустіть