Ford знімає з виробництва популярний кросовер

Компанія Ford вирішила відмовитись від кросовера Edge: останній екземпляр цієї моделі випустять у канадському Оквіллі наприкінці квітня поточного року. Прямого наступника у Edge, зважаючи на все, не буде: замість нього в Канаді почнуть випускати п’ять електричних моделей.

Ford Edge випускають з 2006 року і встиг за цей час змінити три покоління. Машина мала стаільно високий попит: навіть у розпал пандемії коронавірусу, коли авторинок сильно просів, у США продавали по 85 тис. машин. За увесь час Ford Edge був відзначений кількома нагородами, він навіть потрапив до рейтингу найбезпечніших автомобілів Top Safety Pick Американського страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS).

Але на моделі Edge у Ford зупинятися не збираються: за чутками, наступним претендентом на відхід є кросовер Ford Escape, відомий у Європі як Kuga. Його виробництво може припинитися вже 2025 року.

В Україні Ford Edge користується попитом на вторинному ринку. Як правило, це вживані авто, куплені і привезені в Україну із США.


Не пропустіть