Toyota заборонила власникам їздити на Toyota Corolla та Toyota RAV4: названа причина

Компанія Toyota випустила формальний припис «Не сідати за кермо» для власників старих Toyota Corolla (2003 та 2004 років випуску), Corolla Matrix (2003 та 2004 років випуску) та Toyota RAV4 (2004 та 2005 років випуску) у США.

Проблема цих автівок – у сумнозвісних подушках безпеки Takata. Виявилося, що під час масштабного відкликання 67 млн машин у США частину автомобілів не було відремонтовано. І ось зараз для цих авто вийшов припис. Аналогічне попередження надіслав General Motors для власників приблизно 11 тисяч Pontiac Vibe, випущених у 2003 та 2004 роках.

Як зазначається, через тривалі коливання температури горючий матеріал запалу може призвести до вибуху газогенератора під час спрацювання подушки безпеки, через що уламки пластику можуть травмувати людину. Власне, це і робить машини небезпечними, і тому Toyota та GM попросили власників по можливості не сідати за кермо доти, доки автомобілі не будуть відремонтовані.

Повідомляється, у RAV4 замінять бічну подушку безпеки водія, а в Corolla та Corolla Matrix – бічну подушку безпеки пасажира.


Не пропустіть