Названі найнадійніші автомобілі у світі: топ-5 марок

Надійність завжди була одним із ключових факторів вибору авто. Експерти агентства J.D.Power та журналу Consumer Reports склали традиційний щорічний рейтинг брендів, що випускають найнадійніші автомобілі.

Перші два рядки вже звично зайняли Lexus та Toyota. У Consumer Reports оцінили надійність їх машин на 79 балів та 76 балів зі 100 відповідно. У J.D.Power ж з’ясували, що Lexus минулого року мав 133 проблеми на 100 машин, а Toyota – 168 проблем на «сотню».

Третє місце дісталося британському бренду Mini, що належить BMW. Як показало дослідження, за останнє десятиліття надійність цих машин значно зросла, а Mini Cooper, за версією J.D.Power минулого року і зовсім виявився найнадійнішим компактним спортивним автомобілем у світі. Загальні оцінки такі: 71/100 від Consumer Reports та 170/100 від J.D.Power.

На четвертому і п’ятому місцях розташувалися Honda і Acura. Прогнозована надійність їх машин, за оцінкою Consumer Reports, виявилася абсолютно однаковою: 70 балів зі 100, а за кількістю проблем, виявлених J.D.Power в ході опитування автовласників, менше надійною виявилася Honda: 205 проти 211 у Acura.


Не пропустіть