Toyota відкличе понад 600 тисяч автомобілів. У чому причина

Японська компанія Toyota оголосила про проведення двох сервісних кампаній, під які підпадають загалом 661 663 позашляховики та пікапи. Причиною відкликання стали проблеми із трансмісією та задньою віссю.

Йдеться про близько 381 000 пікапів Toyota Tacoma, випущених у період з 2022 по 2023 рік. У пікапів, що потрапили під відкликання, на задніх мостах можуть бути залишки зварювання, які не видалили в процесі виробництва. Це може призвести до послаблення або навіть від’єднання стопорних гайок, що, у свою чергу, може негативно вплинути на стійкість та ефективність гальмування автомобіля.

Повідомляти власників пікапів, що потрапили під відкликання, про необхідність відвідати дилерський центр для проведення огляду та ремонту виробник почне у квітні. Усі роботи будуть проводитись безкоштовно.

Також буде відкликано 281 663 автомобіля Toyota Tunda, включаючи Tundra Hybrid, Lexus LX600 2022-2024 року і Toyota Sequoia 2023-2024 року.

Виробник з’ясував, що через дефект у трансмісії автомобілі можуть почати рух уперед при перемиканні на нейтральну передачу зі швидкістю до 6 км/год. Вирішити проблему можна за допомогою оновлення програмного забезпечення електронного блоку керування трансмісією.

Нагадаємо, Toyota очолила світовий рейтинг продажів автомобілів 14-й рік поспіль.


Не пропустіть