Які автомобілі купувала поліція України у 2019 році

Автомобілі, які поповнили парк патрульних машин поліції України у 2019 році

Патрульна поліція України продовжує оновлювати автопарк. За підрахунками MMR, у 2019-му на закупівлю автомобілів українські «копи» витратили понад 200 мільйонів гривень.

У минулому році найбільшу кількість машин поліцейські купили в українського представництва Skoda – компанії «Єврокар» Олега Боярина, якому також належить автомобільний завод в Закарпатті.

У 2019-му «Єврокар» заробив на патрульних близько 182 мільйонів гривень.

Друге місце за поставками поліцейських машин зайняла маловідома компанія «Спец-Ком-Сервіс», яка займається спецтехнікою. У неї поліція купила 100 кросоверів Renault. Угода обійшлася силовикам майже в 41 млн гривень.

Це були дві найбільші угоди патрульної поліції в минулому році. Однак купували поліцейські й інші автомобілі. Які саме, дивіться в нашій добірці.

Skoda Rapid

  • Кількість закуплених автомобілів: 250 шт.
  • Сума угоди: 98 млн.
  • Модифікація авто: 1,6 Бензин, 5МКП, 2WD.

Rapid – бюджетна модель Skoda, яку досить часто закуповують для різних державних структур.

Поліція, як правило, вибирає «Рапід» в кузові ліфтбек з 1,6-літровим бензиновим мотором, який видає 110 кінських сил. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Щоб розігнатися до «сотні» такому автомобілю потрібно більше 10 секунд – не найкращий показник для патрульної машини. Проте витрата палива в змішаному циклі – всього 4,7 літра на 100 кілометрів.

Останнього разу модель оновлювалася в 2017 році. Відрізнити оновлений Rapid можна за дещо зміненими фарами і обвісом, а також за іншими задніми ліхтарями. У салоні змінилася обшивка дверей, дефлектори системи вентиляції, дисплей мультимедійного комплексу і блок управління кліматичною установкою.

Вочевидь, торішня закупівля «Рапід» стала останньою для поліції України. На багатьох європейських ринках «Шкода» вирішила прибрати цю модель. Вже зараз на сайті українського представництва ви її не знайдете. Її місце зайняла новинка – Skoda Scala. Подивимося, чи доведеться вона до смаку правоохоронцям.

Skoda Octavia

  • Кількість закуплених автомобілів: 200 шт.
  • Сума угоди: 83 млн.
  • Модифікація авто: 1,6 Бензин, 5МКП, 2WD.

Дана модифікація Skoda Octavia комплектується тієї ж силовою установкою, що і Rapid – 1,6-літровий бензиновий двигун в парі з 5-ступінчастою «механікою». А це означає, що і технічні характеристики у них схожі. І до 100 кілометрів на годину патрульна «Октавія» теж розганяється, як черепаха – за 10,6 секунди.

Поліція закуповувала Skoda Octavia покоління, що йде. Його оновлення в останній раз пройшло в 2016 році. Тоді модель отримала нову головну оптику, змінені протитуманні фари, а також інший бампер і нові колісні диски.

Також «Октавії» дісталися допоміжні системи від флагманської моделі Superb. Для моделі стала доступна система попередження фронтальних зіткнень з можливістю розпізнавання пішоходів, функція допомоги при виїзді з парковки заднім ходом і система контролю «мертвих» зон. Крім того, модернізації піддався парктроник.

Renault Duster

  • Кількість закуплених автомобілів: 100 шт.
  • Сума угоди: 41 млн.
  • Модифікація авто: 1.6 Бензин, 5МКП, 2WD.

Renault Duster – один з найпопулярніших автомобілів поліції України. Його цінують за гарне співвідношення ціни і практичності. За фактом «Дастер» є одним з найдешевших автомобілів у своєму класі. При цьому кросовер впевнено почуває себе на легкому бездоріжжі, що відмінно підходить для регіональних підрозділів поліції, де дороги, м’яко кажучи, знаходяться не в кращому стані.

Втім, патрульні купили не найоптимальніші для бездоріжжя «Дастери». По-перше, вони не мають повного приводу. По-друге, бензинові мотори менш потужні, ніж дизельні. Вибір саме цієї модифікації, вочевидь, пояснюється бажанням заощадити – дизельний повнопривідний кросовер обійшовся б значно дорожче.

До того ж у моноприводної версії через конструктивні особливості більший багажник.

Renault Duster – один з бестселерів українського автомобільного ринку. За підсумками 2019 року кросовер увійшов до топ-10 популярних моделей країни. Також нинішнє покоління «Дастера» дуже «свіже». Нове покоління позашляховика дебютувало в Україні в 2018 році.

Автомобіль отримав сучасне оснащення. Також був істотно перероблений інтер’єр і екстер’єр. Щоправда, з безпекою у «Дастера» як і раніше залишилися серйозні проблеми. За результатами краш-тестів Euro NCAP кросовер отримав всього три зірки.

Hyundai Tucson

  • Кількість закуплених автомобілів: 3 шт.
  • Сума угоди: 2,7 млн.
  • Модифікація авто: 2 Дизель, 8АКП, 4WD.

У 2019 поліція купила три далеко не найдешевших модифікації Hyundai Tucson. Якщо зважати на ціну автомобілів, патрульні вибрали кросовери з 2-літровим дизельним мотором, новим 8-ступінчастим «автоматом» і повним приводом.

Один з «Туссанів» був куплений майже за мільйон гривень в комплектації Top. А це означає, що поліція вибрала найдорожчу версію кросовера – з електричним регулюванням передніх сидінь, системою моніторингу «сліпих» зон, системою кругового огляду, світлодіодною передньою і задньою оптикою, шкіряним салоном і бездротовою зарядкою для смартфона.

І не виключено, що додатково було замовлено пакет Panorama Pack, в який входить панорамний люк і аудіосистема KRELL. У всякому разі, ціна закупівлі на це натякає.

Mitsubishi Pajero

  • Кількість закуплених автомобілів: 1 шт.
  • Сума угоди: 1,35 млн.
  • Модифікація авто: 3 Бензин, 5АКП, 4WD

У минулому році поліція купила семимісний Mitsubishi Pajero в модифікації Wagon. Такий автомобіль комплектується 3-літровим мотором потужністю 174 кінські сили. Двигун працює в парі з автоматичною повнопривідною трансмісією.

У стандартне оснащення «Паджеро Вагон» входить круїз-контроль, кондиціонер, шкіряний салон, електропривод передніх сидінь, навігація і камера заднього виду.

Навіщо поліції знадобився рамний позашляховик, залишається таємницею.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть