Топ-10 найпопулярніших кросоверів в Україні

Які кросовери українці найчастіше купували в 2019 році

Україна – країна, де на автомобільному ринку перемогли кросовери. Якщо ви подивіться рейтинг найпопулярніших автомобілів країни, то побачите: п’ять з 10 моделей – це «паркетники». У «десятку» навіть примудрився затесатися один рамний позашляховик. Більш того, кросовери «забрали» в рейтингу два перших місця.

Інтерес українців до автомобілів підвищеної прохідності цілком зрозумілий. Крім моди на машини класу SUV, вибір на користь кросоверів змушує робити стан вітчизняних доріг.

MMR підготував топ-10 найпопулярніших «паркетників», які українці купували в 2019 році. Моделі в добірці вказані в зворотному порядку – від менш до більш популярних.

Nissan Juke

Juke – найменший кросовер в лінійці Nissan. Автомобіль побудований на одній платформі з Renault Captur. Також «Жук» – найдешевший автомобіль Nissan в Україні. Хоча в цілому у японців є і більш доступна модель – компактний хетчбек Nissan Micra. Однак через кволий попит компанії довелося згорнути її продажі на нашому ринку.

У «базі» автомобіль оснащується 1.6-літровим мотором потужністю 94 кінські сили. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка». Juke може бути як передньо-, так і повнопривідним.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara відносно недорогий кросовер, що і пояснює його популярність. Так, його важко назвати бюджетним автомобілем. Проте, він потрапив в нашу добірку найдешевших кросоверів в Україні.

У «мінімалці» Vitara оснащується літровим бензиновим мотором потужністю 112 кінських сил і 5-ступінчастою «механікою».

У базі привід тільки передній. А мінімальний дорожній просвіт – 185 міліметрів.

Skoda Kodiaq

Єдиний кросовер групи Volkswagen, який потрапив до рейтингу бестселерів, це чеський Skoda Kodiaq.

У 2019-м автомобіль пережив оновлення. З минулого року модель можна укомплектувати новою системою моніторингу «сліпих» зон. Її робочий діапазон збільшився з 20 до 70 метрів, а попереджувальна індикація стала більш помітною для водія. Частиною системи також є контроль трафіку в поперечному напрямку при русі заднім ходом.

Mazda CX-5

CX-5 – бестселер Mazda, як в Україні, так і в світі.

Кросовер оновився в 2018 році. Це перша модель марки, яку почали оснащувати мотором з турбіною. Йдеться про 2,5-літровий агрегат, який видає 230 кінських сил і 420 Нм крутного моменту. В пару йому запропонований 6-діапазонний «автомат».

Крім турбомотора, на CX-5 з’явилася оновлена ​​версія електронної системи GVC Plus, яка варіює тягу двигуна в залежності від кута повороту керма і швидкості. У новій версії система починає працювати вже на самому початку маневру, а також при поверненні керма в нульове положення.

Nissan X-Trail

X-Trail – найпопулярніша модель Nissan в світі. Якщо, звичайно враховувати той факт, що, наприклад, в США вона продається під іншим ім’ям – Rogue.

Рестайлінговий кросовер був представлений в 2017 році. У салоні з’явилося нове кермо, яке тепер оснащується підігрівом, обігрів задніх сидінь і інші матеріали обробки. Обсяг багажника збільшився з 550 до 565 літрів, а при складених кріслах другого ряду об’єм вільного простору сягне 1 996 літрів.

X-Trail також обзавівся системою напівавтономного водіння ProPILOT, яка підтримує рядность руху, контролює рульове управління, акселератор і гальмо при русі в одній смузі в пробці або на шосе.

Nissan Qashqai

Qashqai – бестселер Nissan в Україні.

Оновлена ​​версія кроссовера була представлена ​​рік тому. У «базі» автомобіль отримав передні і задні парктроніки, кермо і задній ряд сидінь з підігрівом, дзеркала з електроприводом.

У «топі» для кросовера стала доступна система виявлення перешкод при русі заднім ходом, адаптивні фари, система моніторингу сліпих зон, кругового огляду і контролю рядності руху.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson – один з найулюбленіших кросоверів українців. Його вибирають частіше, ніж будь-яку іншу модель корейської марки.

Tucson оновився в 2018 році. В оснащення кросовера увійшла бездротова зарядка для смартфона, круговий огляд, адаптивний круїз-контроль, а також системи утримання в смузі і запобігання фронтальних зіткнень. Щоправда, не все це обладнання є в Україні.

Toyota RAV4

У 2019-м Toyota RAV4 став найпопулярнішим автомобілем японської марки в Україні. Кросовер пережив зміну покоління. І новинка припала до смаку любителям бренду.

Вітчизняні дилери пропонують на вибір бензинову, або гібридну версію RAV4.

Новий RAV4 – перша модель Toyota з системою динамічного розподілу крутного моменту. Вона може передавати до 50% тяги на задні колеса, а також розподіляти її між лівим і правим заднім колесом для поліпшення керованості.

А ось мультимедійну систему «РАВ4» просунутої назвати не можна. «Тойота» як і раніше не оснащує українські автомобілі Apple CarPlay і Android Auto. Ще один неприємний нюанс: компанія урізала для України список оснащення, яке є в Європі і США.

Renault Duster

За підсумками минулого року Renault Duster впевнено посів друге місце в рейтингу кросоверів. Попит на «Дастер» в Україні вище, ніж, наприклад, на більш дешеві Logan і Sandero.

Колись у Duster фактично не було конкурентів в своєму класі. За ціною автомобіль поступався хіба що «класиці» російського автопрому – ВАЗ «Нива». Однак, у міру того, як «Дастер» обзаводився новими технологіями, поступово піднімалася і ціна кросовера.

Сьогодні «Рено Дастер» практично наздогнав за вартістю Suzuki Vitara. Тим не менш, він залишається дуже затребуваним завдяки демократичному ціннику.

Kia Sportage

Продажі оновленого Kia Sportage – найбільш затребуваного автомобіля вітчизняного ринку – стартували в 2018 році. Українці цінують «Спортейдж» за відносно невисоку вартість, хорошу базову оснащеність і практичність.

До того ж бестселер «Кіа» можна купити в розстрочку.

У плані технічних характеристик новий Sportage може похвалитися багатим вибором двигунів і трансмісій. Kia пропонує, як бензинові, так і дизельні агрегати, що вигідно відрізняє кросовер на тлі деяких конкурентів. Наприклад, Toyota RAV4 з деяких пір пропонується тільки в бензиновому виконанні.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть