Топ-10 автомобільних дебютів України цієї весни

Які автомобілі дебютують на українському ринку навесні 2020 року

Весна 2020 року в Україні буде багата на автомобільні дебюти. У салонах з’явиться відразу кілька довгоочікуваних новинок. Це і перший по-справжньому люксовий електромобіль, і легендарний позашляховик, який повертається в абсолютно новому образі та виконанні.

Чекають на нас і менш гучні, але більш доступні і практичні новинки. України нарешті дістанеться абсолютно новий кросовер «Мазди», який вже встиг прославитися завдяки видатним показниками на краш-тестах.

Буде чим порадувати українців і європейським виробникам. Весняний сюрприз готують Skoda, Peugeot, Opel, Renault і Mercedes.

Тож, якщо ви зібралися купувати новий автомобіль, не поспішайте. Можливо, вам припаде до смаку одна з моделей, яка увійшла в наш топ-10 найбільш очікуваних автомобілів в Україні, які дебютують на нашому ринку вже навесні 2020 року.

Porsche Taycan

Про Porsche Taycan чутно вже давно. Проте, серійна версія першого електромобіля легендарної німецької марки добереться до автосалонів України тільки цієї весни. Це буде найдорожчий електрокар на українському ринку.

Топова версія «Тайкан» оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год, що можна порівняти з добре всім відомою Tesla Model S. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

А ось за запасом ходу «німець» програє «Теслі», причому, як у версії Long Range, так і Performance. За циклом WLTP, «далекобійна» Model S проїжджає на одному заряді 610 кілометрів. «Еска» у виконанні Performance – 590 км. Максимальна дистанція для «Тайкан» – 430 кілометрів.

Land Rover Defender

Нове покоління довгоочікуваного Land Rover Defender добереться до українських дилерів вже навесні 2020 року. Автомобіль не просто змінив генерацію. Він позбувся рамної конструкції і нерозрізних мостів. А також отримав величезну кількість нового обладнання.

Наприклад, новий «Деф» отримав режим «брід». Після його активації в машині автоматично включиться рециркуляція повітря в салоні, реакції на акселератор пом’якшується, кузов підніметься в верхнє положення, а на екрані мультимедіа з’являються дані з глибиною броду.

Максимальна глибина, яку Defender може долати безбоязно, – 900 міліметрів.

Mercedes GLA

Нове покоління найменшого кросовера Mercedes – GLA – дебютувало в кінці 2019 року. А вже навесні автомобіль з’явиться у дилерів в Україні.

GLA 2020 модельного року змінився в розмірах і запропонував більше простору в салоні. Стандартним для новинки став повний привід з муфтою підключення задньої осі і оффроуд-пакет.

Візуально впізнати новий GLA можна за зміненим пропорціям кузова і дизайну в дусі останніх моделей німецької марки. Для кросовера доступні програми релаксації і сидіння з функцією, яка змінює нахил подушки і спинки для більш зручної посадки.

Opel Corsa

Нова Corsa поповнить поки що мізерний модельний ряд Opel в Україні. Потрібно визнати, що довгі роки німецька марка перебувала в анабіозі. Концерн General Motors – колишній власник Opel – навіть не намагався займатися просуванням бренду. Однак ситуація змінилася після того, як виробник перейшов до французької групи PSA. Французи відразу ж вклалися в маркетинг. А також поділилися з німцями своїми напрацюваннями.

Один із прикладів результату подібного співробітництва – нова Corsa, яка «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, німецький хетчбек також отримав повністю електричну версію.

Втім, поки що про старт продажів електричної Opel Corsa в Україні мова не йде.

Mazda CX-30

Новий кросовер Mazda – CX-30 – вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-му став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Mazda CX-30 – субкомпактний кросовер, який в модельному ряду марки знаходиться між CX-5 і CX-3. З точки зору габаритів, головні конкуренти CX-30 – Toyota C-HR і Honda HR-V. Також в цей ряд можна поставити трохи менший за розмірами Volkswagen T-Roc.

Peugeot 2008

Навесні 2020 року в Україні стартують продажі Peugeot 2008 нового покоління. Це найменший «паркетник» в модельному ряду французької марки.

Кросовер запропонують з 1,2-літровим турбомотором в трьох варіантах потужності: 100, 130 або 155 кінських сил. У лінійку дизелів увійде турбомотор об’ємом 1,5 літра з віддачею 100 або 130 «коней».

Трансмісія – 6-ступінчаста «механіка» або 8-діапазонний «автомат». Привід – тільки передній.

Renault Koleos

Оновлений Renault Koleos показали журналістам в Україні ще на початку року. Однак фактично його продажі стартують тільки навесні.

Кросовер 2020 модельного року трохи змінився зовні, отримав задній ряд сидінь з регулюванням нахилу спинки в двох положеннях, більш комфортні передні крісла, а також нові дизельні двигуни сімейства Blue dCi.

Mercedes GLB

GLB – абсолютно новий кросовер Mercedes, який буде продаватися в тому числі і в Україні.

Автомобіль побудований на одній платформі з «молодшим» представником родини німецької марки – A-Class. Новинка орієнтована на родини з дітьми і людей, які ведуть активний спосіб життя.

В арсеналі GLB – два бензинових і два дизельних двигуна, а також опціональний позашляховий пакет Off-Road Engineering з особливим режимом роботи керуючої електроніки і фар.

Skoda Kamiq

Kamiq – новий кросовер Skoda, який дебютував на початку 2020 року.

У стандартне оснащення кросовера входить функція утримання в смузі і система екстреного гальмування, що визначає пішоходів. За доплату Kamiq обладнають асистентом парковки, мультимедійною системою, що вміє розпізнавати голос та жести, а також висувним фаркопом і електроприводом багажника.

Honda CR-V Hybrid

CR-V Hybrid – перший гібридний автомобіль Honda, який буде доступний в Україні. Очевидно, новинка повинна буде скласти конкуренцію гібридній версії Toyota RAV4.

До складу гібридної силової установки CR-V увійде дволітровий бензиновий двигун, два електромотора, а також одноступенева трансмісія.

Силова установка може працювати в одному з трьох режимів: тільки на електротязі, тільки на ДВС і в комбінованому варіанті. В останньому випадку бензиновий мотор зможе виступати в ролі генератора, заряджаючи батареї.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть