Топ-10 найкращих китайських автомобілів у 2020 році

Кращі моделі китайських автомобілів, які дебютували за останні кілька років

Незначний період китайські автомобілі були дуже популярні в Україні. Українці закривали очі на погану якість комплектуючих та матеріалів через низьку ціну. Однак з тих пір багато чого змінилося. По-перше, моделі з Піднебесної помітно подорожчали. А ось чи зросла надійність – для багатьох питання відкрите.

По-друге, багато китайських марок в останні роки покинули український ринок. З України фактично пішла Geely. Компанія не привозить до нас нові моделі. Закрили свої представництва в нашій країні Lifan, BYD і Zotye.

Загалом, стосунки українців з «китайцями» не склалися. Але це не привід, забути про китайську автомобільну промисловість, яка розвивається семимильними кроками. Компанії покращують культуру виробництва, наймають європейських інженерів і дизайнерів, переймають досвід світових виробників.

Як результат, китайські автомобілі навіть почали потрапляти в рейтинги надійності. Так, наприклад, міжнародне агентство J.D. Power опублікувало рейтинг найнадійніших авто, що випускаються в Китаї. До нього потрапили не тільки моделі міжнародних марок, але і машини родом з Піднебесної.

MMR теж підготував свій топ-10 кращих китайських автомобілів, які побачили світ в останні кілька років. До добірки потрапили тільки ті моделі, які дісталися серійного виробництва. Концептуальні новинки до уваги не приймалися.

Geely Icon

Icon розроблявся спільно зі шведською Volvo, яка належить Geely. Розробкою кросовера займалися в трьох країнах: екстер’єр проектувався в Іспанії, дизайн інтер’єру – в США, а фінальні роботи проводили вже в Китаї.

Стилю хай-тек, якого намагалися дотримуватися дизайнери, відповідають приховані висувні дверні ручки і дзеркала заднього виду з вбудованими поворотниками. В інтер’єрі також простежується дотримання мінімалізму, завдяки чому вдалося візуально розширити внутрішній простір.

Lynk & Co 05

Наприкінці 2019 року китайська Lynk & Co представила позашляховик під назвою «05». Кросовер спроектований на платформі, що розроблена спільно з Volvo.

Віртуальні прилади відображаються на 12,3-дюймовому екрані. Мультимедійний комплекс обладнаний 12,7-дюймовим тачскріном. Крім того, у кросовера є проекційний дисплей і бездротова зарядка для смартфонів.

У переліку додаткового устаткування є панорамний дах з люком, оздоблення салону шкірою і замшею, електричне регулювання передніх крісел, адаптивний круїз-контроль.

Haval F7x

F7x – купеподібний кросовер від китайської марки Haval, яка належить Great Wall.

Салон F7x має багате оснащення: крос-купе отримало віртуальну панель приладів, а також шайбу управління їздовими режимами і сучасну медійну систему на центральному тунелі.

Під капотом – на вибір один з бензинових турбомоторов Great Wall: 1,5 або 2 літри потужністю 150 і 190 кінських сил відповідно. Силові агрегати поєднуються тільки з 7-ступінчастим «роботом». Привід – передній або повний.

Wey VV7 GT

У серпні 2019 року китайська Wey показала купеподібну версію кросовера VV7 зі «спортивним» позначенням GT. Автомобіль схожий за габаритами з BMW X4.

Топова версія VV7 GT комплектується адаптивними лазерними фарами дальнього світла, камерами кругового огляду, круїз-контролем, асистентом контролю сліпих зон, панорамним дахом, шкіряним салоном і комплексом систем активної безпеки.

Під капотом – 227-сильний 2-літровий турбомотор. Коробка передач – роботизована, 7-ступінчаста з двома зчепленнями. Привід – на передні колеса. Крім того, авто має функцію імітації звуку двигуна через колонки аудіосистеми.

Chery Tiggo 7

В кінці 2019 року Chery представила Tiggo 7 другого покоління. На передній панелі кросовера – три дисплея:

  • цифрова «приборка» на 12,3 дюйма;
  • 10,5-дюймовий екран медіасистеми;
  • сенсорний 8-дюймовий тачскрін клімату з двома обертовими «шайбами».

Базовий Tiggo 7 оснащений 1,5-літровим мотором на 156 кінських сил, 6-ступінчастою «механікою» або варіатором. Версія Pro отримала 1,6-літровий турбований агрегат, який видає майже 200 коней і працює з 7-ступінчастим «роботом».

Aiways U5

Aiways U5 – перший китайський електромобіль, якому вдалося прорватися на ринок Європи.

Над передньою віссю U5 розташовується 231-сильний електромотор. Ємність іонно-літієвої батареї – 63 кіловат-години. Також можна замовити кросовер з додатковою батареєю ємністю 18 кіловат-годин.

Заявлений запас ходу – від 500 до 600 кілометрів по циклу NEDC.

GAC GS5

GS5 – компактний кросовер від китайської GAC. Автомобіль має незалежну підвіску, систему розподілу гальмівних зусиль і допомоги при русі в гору і на спуску.

У список оснащення входять клімат-контроль, панорамний дах з люком, підігрів і вентиляція всіх сидінь, а також камери кругового огляду.

Changan Uni-T

У січні 2020 року китайська Changan презентувала Uni-T – новий кросовер, розроблений спеціально для Європи.

Uni-T виділяється двокольоровим забарвленням кузова, подвійним спойлером на задній кромці даху, трапецієподібними парубками вихлопу і решіткою радіатора в стилі Lexus.

За даними китайської преси, у кросовера повністю світлодіодна оптика, а в моторній гамі – бензинові турбомотори об’ємом 1,5 і 2 літри.

Dongfeng Fengon E3

Dongfeng Fengon E3 – електричний кросовер з Китаю.

Силова установка Fengon E3 видає сукупну потужність в 163 кінських сили і 300 Нм крутного моменту. Привід – передній. Виробник заявляє, що електромобіль здатний проїхати на одній зарядці до 405 кілометрів за циклом NEDC.

Ємність акумуляторної батареї 53 кіловат-години. На повну зарядку від звичайної розетки піде вісім годин.

Venucia Star

Venucia Star дебютував в листопаді 2019 року. Новинка являє собою конвеєрну версію прототипу The V. Серійний позашляховик обзавівся традиційними дверима і дзеркалами заднього виду, отримав менше екстремальні пороги і передній бампер, але зберіг загальну концепцію з «летючим» дахом і V-подібної радіаторної решітки.

Під капотом «Зірки» розмістився 1,5-літровий бензиновий мотор потужністю 140 кінських сил. Допомагає бензиновому агрегату 48-вольтовий стартер-генератор в складі помірно-гібридної установки.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть