Топ-10 зручних великих авто з пробігом в Україні

Видання MMR.net.ua підготувало добірку з десяти великих автомобілів з пробігом різних класів, які будуть зручними у повсякденній експлуатації високим або крупним людям. До уваги взяли лише бренди категорії мас-маркет і ті їх моделі, які наразі доступні на вторинному ринку України.

Ford Galaxy (2015 -) – великий мінівен (MPV)

Ford Galaxy є одним із основних гравців сегменту великих MPV, безперервно продаючись з 1995 року. Німецька модель залишається лідером у своєму класі, будучи чудовим сімейним 7-місним автомобілем. Дизайн Galaxy виконаний в стилі решти сучасного модельного ряду Ford, що без сумніву додає машині стрімкості та динаміки. До речі, керованість цієї машини і налаштування шасі не дадуть засумувати татові під час сімейної подорожі – адже налаштований Ford Galaxy просто відмінно.

Більшість комплектацій великого мінівена Ford останнього покоління мають супутникову навігацію, круїз-контроль і систему допомоги утримання у смузі. І хоча екземплярів останнього покоління в Україні наразі не так багато, усі вони оснащені потужним 2.0-літровим дизельним двигуном TDCI (150 к.с.), який надасть вам вдосталь тяги, навіть коли Galaxy буде повністю завантажено. Ціни коливаються в діапазоні $17 000-18 000.

Ford Tourneo Custom (2015 – 2023) – мікроавтобус

Ford Custom не пропонує того рівня салонної трансформації, що Volkswagen Multivan. Крім цього, в Україні знайти саме Торнео Кастом доволі тяжко: на нашому вторинному ринку повно розвізних фургонів Transit Custom, які гаражним способом перероблені під пасажирську модель. Тому ми mmr.net.ua рекомендуємо уважно гортати дошку оголошень, дивлячись, чи дійсно вам пропонують «оригінального пасажира».

Втім, завдяки азартному і відточеному рульовому керуванню, надійним і економічним дизельними двигунам та продуманому і просторому салону, Ford Tourneo Custom вражає своєю зручністю для повсякденного використання. Саме так, керування як на «сімейний бус» тут просто відмінне. Якщо знайти хороший екземпляр, то радості від експлуатації не буде меж. В Україні ціни на вживаний Tourneo Custom сягають $14-20 тис.

Jeep Grand Cherokee (2013-2021) – великий позашляховик (SUV)

Jeep Grand Cherokee є одним з когорти «справжніх 4х4 позашляховиків». Попереднє покоління «Гранда», як і всі інші, зберегло несучу конструкцію кузова. Це завжди давало перевагу Grand Cherokee у питаннях маневреності, комфортабельності та економічності перед «рамниками». Ми в mmr.net.ua наводимо саме рестайлінгову модель, яка є трохи більш довершеною і надійною.

При цьому «офф-роуд» для Jeep аж ніяк не чужа стихія, ба більше: завдяки легшому кузові на окремих ділянках американський позашляховик почувається навіть впевненіше. Екземпляри 2013 року і далі вже є рестайлінговими, проте є чимало «битків» з Північної Америки. Вживані Jeep’и в нас найчастіше зустрічаються з 3.0-літровим «дизелем» V6 (241-247 к.с.) і автоматичною трансмісією на 8 передач. Привід, звісно, повний. Ціна такого красеня у нас на «вторинці» починається десь з відмітки у $18 тис.

Opel Insignia Caravan (2017-2023) – великий універсал (E-класу)

Мінівени, мікроавтобуси і позашляховики це дуже добре. Але, говорячи при зручні сімейні автомобілі, не слід забувати і про великі універсали, як-от Opel Insignia в кузові Caravan. 5-метровий автомобіль, що володіє воістину здоровенним багажником і чудовим запасом простору в салоні для кожного з п’яти пасажирів, може забезпечити також вивірену ергономіку водійського місця і якісне оздоблення салону, що є своєрідним відголоском останніх «справжніх», німецьких автомобілів Opel.

В Україні універсал Opel Insignia другого покоління представлений завезеними з ЄС чи інших країн Європи екземплярами. Що цікаво, майже усі ці машини є перших років випуску та укомплектовані тяговитим 2.0-літровим дизельним мотором Opel CDTI потужністю 170 або 174 к.с. та крутним моментом 400 або 1380 Нм. Це дуже економічний силовий агрегат, адже середні заявлені витрати пального дорівнюють 4.4 та 5.1 л/100 км для 6-ступеневої МКПП та 8-швидкісної АКПП відповідно. Ціни коливаються в діапазоні 14-22 тисячі доларів.

SEAT Alhambra (2010-2020) – великий мінівен (MPV)

SEAT Alhambra користується успіхом в Європі серед великих сімей з моменту свого запуску в 2010 році. Автомобіль може запропонувати багато з точки зору практичності, із сімома сидіннями в стандартній комплектації, на яких з комфортом розмістяться навіть найвищі дорослі. Тут також є купа місця в багажнику і в різних нішах по салону, що зайвий раз підкреслює продуманість цього великого мінівена.

Про комфорт та безпеку під час щоденної експлуатації турбуватися не прийдеться, оскільки навіть моделі початкового рівня оснащені великою кількістю стандартного обладнання, включаючи зсувні задні двері, сучасну мультимедійну систему (після фейсліфтингу в 2015 році) чи, наприклад, функцію утримання при рушанні вгору. В Україні вживані SEAT Alhambra зазвичай є пригнаними з ЄС екземплярами, при чому їх вартість варіюється в діапазоні $10-16 тис.

Toyota Land Cruiser (2012-2021) – повнорозмірний позашляховик (SUV)

Як же ж без культового Toyota Land Cruiser в цьому списку! Висота посадки/висадки, простір в салоні, зокрема в ширину і висоту тут дозволять з комфортом розміститися чоловіку будь-якої комплекції і взагалі відчувати зручність у повсякденній експлуатації. Ложка дьогтю – ергономіка посадки заднього ряду, де диван не достатньо високо піднятий і тому коліна у високих пасажирів будуть вічно задрані вверх. Проте це дрібниці.

Ліквідність повнорозмірного джипа від Toyota дуже висока – тому машину після першого рестайлінгу (2012 р.) в адекватному стані менше ніж за $33 тис. ви в Україні навряд чи знайдете. У більшості випадків це будуть «200-ки» з 4.5-літровим дизельним V8 потужністю 235 к.с. і крутним моментом 615 Нм. Цікаво, що у змішаному циклі такий «бегемот» споживає лише 8.1 л/100 км, хоча ці дані не завжди корелюють з реальними цифрами.

Toyota Land Cruiser Prado (2014- ) – великий позашляховик (SUV)

Легендарний рамний позашляховик користується величезною популярністю завдяки своїм незламним принципам: довговічність, практичність і ліквідність. Окрім цього, Land Cruiser Prado не поступається Jeep в плані всюдихідних якостей – прямого призначення позашляховиків як класу! Великий SUV від Toyota також є напрочуд комфортним: він просто не помічає під своїми масивними колесами численних нерівностей наших доріг.

Хоча інтер’єр Prado не здатен полонити тією атмосферою англійського лоску, що автомобілі марки Land Rover, салон Toyota є затишним місцем для перебування з безліччю простору. На вторинному ринку України японські 4х4 зустрічаються з «дизелем» 3.0 (173 к.с.) або 4.0-літровим бензиновим V6 (282 к.с.). Ми в mmr.net.ua вказуємо тут рестайлінгову модифікацію Land Criuser Prado, тож готуйте щонайменше $28 тис., якщо вас зацікавила ця модель.

Volkswagen Multivan (2010-2019) – мікроавтобус

Коли мова заходить про преміальний «бус», більшість з пересічних громадян вимальовує в уяві чорний Volkswagen Multivan з затонованими вікнами та подовженою колісною базою. Це свого роду «золотий стандарт» сегменту, на який опирався кожен конкурент, коли розробляв свою модель. Multivan завжди пропонував широченний вибір додаткового оснащення, серед якого повний привід, потужні дизельні двигуни, шкіряний салон і багато чого іще.

Volkswagen Multivan також чудово підійде для активного відпочинку (риболовля, серфінг, дайвінг тощо), зокрема завдяки купі місця в салоні і відмінній трансормації сидінь всіх рядів. Multivan покоління Т5-Т6 почав випускатися з 2009 року, відтак, щоби придбати машину не зі скрученим пробігом, треба буде віддати як мінімум 22 000 американських доларів. Втрачає ціну Фольксваген повільно, тому при перепродажі більшість з цієї суми повернеться.

Volkswagen Sharan (2010-2020) – великий мінівен (MPV)

Як і згаданий вище SEAT, мінівен Volkswagen також має чималі розміри та безліч простору в салоні. І так, тут також реалізована головна фішка однооб’ємних машин – зсувні задні двері! Навіть повнорозмірний Renault Espace попередніх поколінь не використовував це рішення, і головний опонент Volkswagen Sharan – Ford Galaxy – також. Зсувні двері це дуже зручне рішення в тісних умовах (на парковці, наприклад).

На ринку вживаних автомобілів України є достатньо пропозицій цього великого MPV від Volkswagen, починаючи з 2010 року випуску. Ми в mmr.net.ua рекомендуємо звернути увагу на автомобілі з 2.0-літровим «дизелем» потужністю 150 к.с. Цей двигун добре підходить для повсякденної їзди і витрачає 5.3 л/100 км у змішаному циклі. Вживаний Volkswagen Sharan другої генерації в Україні можна знайти в ціновому діапазоні $11-27 тис.

Volkswagen Touareg (2011-2018) – великий SUV

Ніхто не звинуватить mmr.net.ua у лукавому, коли ми визнаємо Touareg 2-го покоління одним з найбільш збалансованих продуктів марки Volkswagen. Тут напрочуд  хороша керованість та спритність поєднуються з затишком і комфортом, які, у свою чергу не дисонують з доволі пристойними можливостями на бездоріжжі. На додачу, тут не ллється надлишковий пафос, як у деяких інших SUV аналогічного розміру, а двигуни показують відмінну паливну економічність.

До речі, про них: в Україні Touareg найчастіше зустрічається з 3.0-літровим дизельним агрегатом V6 потужністю 204 та 245 к.с. Привід повний, КПП майже у всіх випадках 8-ступенева, автоматична. Рідко траплятиметься модифікація з могутнім «дизелем» Audi 4.2 V8 (340 к.с.), утримання якої гарантовано «висмокче» чимало додаткових коштів. В Україні ви можете знайти вживаний Volkswagen Touareg ІІ покоління в пристойному стані за ціною від $20 тисяч.


Не пропустіть