Названо топ-8 кращих електромобілів з пробігом

Мільйони покупців автомобілів по всьому світу зараз розмірковують про те, чи міг би їм підійти електромобіль. Такі машини зараз в моді – вони не створюють викидів на вулицях, надзвичайно тихі, а продуктивність деяких може бути неймовірно вражаючою. У наш час доступно все більше і більше електрокарів, але нові моделі коштують дорого – то чому б замість цього, для початку, не купити якийсь дешевший вживаний електромобіль? Щоби пробувати, що ж це таке?

Подібні питання задали собі журналісти англійського видання AutoExpress, зібравши Топ-8 найбільш очевидних вживаних електрокарів, на які слід звернути увагу тим, хто хоче пересісти на екологічно чистий транспорт. Ми в MMR.net.ua розповідаємо про це нижче у даній статті, попередньо перевівши всі показники з британських (імперських) у метричні.

Hyundai Ioniq Electric

У порівнянні з футуристичним стилем багатьох електромобілів, спокійний, але аеродинамічний Ioniq виглядає досить традиційно. Проте для багатьох покупців, які переходять на «електрички», ця знайомість заспокоїть. Подібна історія є і всередині, де Hyundai виглядає та відчувається як багато інших моделей бренду з ДВЗ.

Це також сімейний вибір, завдяки зручності п’ятидверного кузова хетчбек та місткості для п’яти дорослих. Об’єм багажника дорівнює 350 літрів. Ба більше, багато вживаних екземплярів мають комплектацію Premium, що означає клімат-контроль, підігрів сидінь і камеру заднього виду, як і адаптивний круїз-контроль і автономне екстрене гальмування. Технології в Hyundai не відстають.

Електродвигун забезпечує стрімке та плавне прискорення. Хоч Ioniq не є дуже захоплюючим автомобілем для водіння, проте він легкий і розслабляючий і чудово підходить для щоденної експлуатації. Це відчуття посилюється на оновлених Ioniq (з 2019 року), з більшою батареєю на 38,3 кВт-год (замість 28 кВт-год), яка може подолати 310 км без підзарядок. А завдяки швидкій зарядці потужністю 50 кВт ви зможете зарядити акумулятор до 80 відсотків менш ніж за годину.

Tesla Model S

Наразі найбільш ранні Model S в Сполученому Королівстві можна придбати менш ніж за 30 000 англійських фунтів стерлінгів. Це може здатися чималою сумою, але навіть базові модифікації 2013-2014 років випуску мають швидкість прискорення на рівні спортивних автомобілів і запас ходу щонайменше 400 км. Щоправда, за даними mmr.net.ua, більшість ранніх Tesla Model S мають вже чималий пробіг і виснажену батарею. При чому, як часто буває на моделях ранніх років випуску, можуть вискочити «дитячі болячки». Інтер’єр, втім, просторий і наповнений технологіями, а також ви отримуєте доступ до мережі Supercharger від Tesla.

BMW i3

Чудернацький вигляд і висока ціна посприяли тому, що i3 не вийшов настільки успішним на ринку, як цього сподівалася в BMW. Проте як уживаний автомобіль i3 має багато сенсу. Для початку він легкий у керуванні, має чудово оздоблений інтер’єр, наповнений технологіями і достатньо простору. Ба більше, власники i3, як правило, є ентузіастами, які дорожать своїми автомобілями, тому відверто «вбитих» екземплярів цієї моделі дещо менше, ніж у певних конкурентів.

Volkswagen e-Golf

Під час презентації своїх перших електромобілів в 2010-х виробники застосували один із двох підходів. Дехто вирішив піти радикально – створити щось епатажне, незвичне, чудернацьке. А інші бренди вирішили запропонувати покупцям щось зрозуміле, звичне, що не кричить про свою «електромобільність». Останній підхід чудово спрацював із Volkswagen e-Golf . Лише знавці помітять сині відтінки в елементах екстер’єру та аеродинамічні колеса, які відрізняють його від стандартних Golf 7 з ДВЗ.

На момент запуску e-Golf мав електробатарею ємністю 24,2 кВт-год. Ранні моделі мають офіційний запас ходу в реальному світі 160 км. Цього більш ніж достатньо, щоб функціонувати як друге авто в домогосподарстві або як щоденний автомобіль на роботу  – це саме ті умови, за яких він чудово працює. Оновлення в 2017 році збільшили ємність батареї до 35,8 кВт-год. Це принесло трохи покращене прискорення та, що важливо, офіційний запас ходу – 290 км.

Nissan Leaf

Nissan Leaf — найкращий спосіб придбати електрокар, якщо бюджет обмежений. При чому, у кінцевому підсумку ви отримаєте надійний, комфортний автомобіль, який буде коштувати дуже мало. Ємності акумулятора Leaf другого покоління (40 кВт-год)має бути більш ніж достатньо для щоденних поїздок, і він чудово підходить для міських жителів, які мають доступ до зарядної точки. Запас ходу дорівнює 270 км.

Оригінальний Leaf добре продавався і був одним із перших справжніх електромобілів у продажу, а зараз на ринку вживаних авто доступна велика кількість моделей другого покоління. Нехай вас не лякає великий пробіг деяких екземплярів – вибір завжди є, коли ідеться про цей Nissan, у тому числі майже нових пропозицій.

Tesla Model 3

З огляду на те, що Tesla Model 3 продається вже кілька років, вживаний седан обійдеться в Англії приблизно в £35 000. Це може здатися чималою сумою, але Model 3 спирається на успіх великої Model S, пропонуючи високі технології, а ще – свіжіші роки випуску. Завдяки постійним оновленням програмного забезпечення Tesla Model 3 виглядатиме сучасною протягом багатьох років. Ви також зможете отримати доступ до чудової мережі Supercharger від Tesla, завдяки якій Model 3 заряджатиметься до 80% всього за 36 хвилин.

За даними mmr.net.ua є три варіанти на вибір, і найдешевші автомобілі здебільшого будуть задньопривідними моделями Standard Range Plus, які проїжджають близько 400 км на одному заряді. З більшим бюджетом ви також можете розглянути версію Long Range із подвійним двигуном і повним приводом – із запасом ходу 580 км – або модель Performance з динамікою спорткара, але трохи меншим запасом ходу в 500 км.

Renault Zoe

Renault Zoe — чудовий вибір, якщо у вас обмежений бюджет, оскільки легко знайти автомобілі вартістю менше 10 000 фунтів стерлінгів. Zoe — це малий хетчбек із запасом ходу близько 160 км у базовій формі ранніх моделей, що добре для людей, які живуть у місті чи селищі та можуть заряджати вдома в гаражі чи на роботі.

Милий зовнішній вигляд і стильний інтер’єр Zoe означають, що він легко полюбиться дамам. Цей Рено надійний і зручний, тому розгляньте його кандидатуру, коли шукатимете вживану «електричку».

Зверніть увагу на моделі з орендою акумулятора. Для цих автомобілів ви повинні сплачувати щомісячну плату за оренду акумуляторних блоків від Renault, що було способом знизити витрати для нових власників. До деяких автомобілів цей договір прикріплений (це не дуже дорого), а до інших – ні, тож дослідіть це питання перед покупкою.

Kia e-Niro

Kia e-Niro є одним із найкращих електромобілів, і це ще більше стосується купівлі вживаних машин. На семирічну гарантію Kia все ще буде достатньо часу на всі вживані версії. Крім того, за інформацією mmr.net.ua, Кіа і так не має проблем з надійністю.

Діапазон близько 450 км є дуже вражаючим для e-Niro, і він досягає цього завдяки своїм високим технологіям. Видання AutoExpress вважає e-Niro одним із найефективніших електромобілів, який чудово використовує свій акумулятор на 64 кВт/год. Він навіть підтримує низьке споживання на автомагістралі, де більшість електромобілів витрачають багато енергії.

e-Niro також практичний, зручний і добре оснащений. Інформаційно-розважальна система є чудовою та оснащена Android Auto та Apple CarPlay у стандартній комплектації, а салон, хоч і трохи нудний, виглядає міцним і приємним для перебування.


Не пропустіть