Названо 10 найбільш надійних автомобілів у 2023 році

Надійність, можливо, не є найпривабливішою якістю автомобіля, але вона абсолютно необхідна, якщо ви хочете отримувати задоволення від володіння ним. Проблема полягає в тому, що спробувати розрізнити, які автомобілі надійні, а які ні, непросто. Надійність автомобіля важко оцінити, доки ви не купите автомобіль і не відчуєте це на власні очі, якщо тільки ви не запитаєте тисячі автовласників, які вже виконали цю роботу за вас. Саме це щороку проводить британське опитування споживачів автомобілів Driver Power.

Ми в MMR.net.ua, керуючись даними видання AutoExpress, представляємо вам загальну картину англійського рейтингу, з якого стає зайвий раз зрозуміло, наскільки надійними є японські автомобілі.

  1. Subaru Outback – 98,70%

Subaru Outback займає першу позицію як найнадійніший автомобіль для покупки в 2023 році. Фантастичний результат у 98,70% ставить його на вершину списку за надійністю, але власники також віддають йому перше місце за дизайн, друге за оглядовість з водійського місця, також друге за простір для ніг ззаду та третє за комфорт переднього сидіння.

Сім із десяти найнадійніших автомобілів 2023 року походять від японських брендів, але лідером є Outback. Гарантія, яку пропонує Subaru, не тільки перевершує своїх співвітчизників зі стандартним п’ятирічним періодом/періодом пробігу 100 000 миль, але й має забезпечити власникам душевний спокій із самого початку.

  1. Toyota Yaris GR – 98,66%

Можливо, надійність — це не перше, що асоціюється з гарячими хетчбеками, але власникам не потрібно йти на компроміси, коли йдеться про надійність GR Yaris. Він займає загальне друге місце за своєю надійністю – попереду третьої позиції, яку він здобув за задоволення від водіння та вартість експлуатації.

На GR Yaris надається така ж гарантія, як і на інші продукти Toyota і Lexus, і це ще раз підтверджує міцну репутацію обох брендів, оскільки Toyota та Lexus займають чотири з десяти перших місць у списку найнадійніших нових автомобілів. Власники були зацікавлені заявити, що вони відчували, що GR був і справді хорошим за ціною та добре складеним. Хоча GR Yaris є майже окремою моделлю, яка механічно відрізняється від стандартного Yaris, багато технічних компонентів є спільними, тому такі проблеми, як програмне забезпечення, легко виправити.

  1. Ford Ecosport – 98,27%

Третє місце в списку найнадійніших автомобілів займає Ford EcoSport , власники якого заявиляють що маленький кросовер від Ford майже не спричинює клопотів для них.

Незважаючи на те, що порівняно з деякими конкурентами, EcoSport є дешевою машиною, яку розробляло бразильське відділення концерну Ford, сам кросовер із самого початку був розроблений як доволі надійний. Технічні проблеми, зокрема ті, що стосуються функцій безпеки, також були поодинокими. Для тих, хто шукає більшого спокою, стандартну трирічну гарантію або гарантію на 60 000 миль можна подовжити до чотирьох років і 80 000 миль або п’яти років і 100 000 миль одноразовою оплатою.

  1. Toyota Prius – 98,13%

Toyota Prius посіла дуже поважне четверте місце за надійністю, продовжуючи сильну репутацію Toyota у створенні безпечних та надійних автомобілів. Toyota не лише пропонує початкову трирічну гарантію або гарантію на 60 000 миль пробігу, але, подібно до Lexus, будь-яке сервісне обслуговування, виконане у головного дилера Toyota, додасть додатковий рік гарантії (в Англії).

Крім того, за інформацією mmr.net.ua гібридна система та батареї Toyota виявилися вельми безпроблемною. На неї не тільки надається окрема 5-річна гарантія та безкоштовна перевірка під час кожного обслуговування, але й сама технологія та системи також були протестовані в реальному світі, адже Prius зазвичай набирає сотні тисяч миль у таксі.

  1. Mazda CX-5 – 97,76%

Примітно, що третій рік поспіль Mazda CX-5 потрапляє в п’ятірку кращих моделей за надійністю, хоча машина й упала з третього місця в опитуванні Driver Power 2022 до п’ятого. Загалом компактний кросовер показав чудові результати, 10 найвищих балів за вартість, надійність і загальну  якість відображають повагу власників до нього.

Як і на інші японські марки автомобілів у цьому списку, Mazda CX-5 має гарантію на три роки/60 000 миль пробігу, але власники були менш задоволені витратами на обслуговування та технічне обслуговування, ніж могли б.

  1. BMW i3 – 97,38%

Незважаючи на те, що цього року ознаменувався кінець випуску електричного суперміні BMW i3 – бо в BMW вирішили зняти цю модель з конвеєра – англійські власники вийшли на захист німецького електромобіля у тому що стосується надійності. Зайнявши перше місце в категорії якості збірки та шосте загалом за безпроблемністю, новаторський електромобіль повинен підтвердити безпроблемну покупку.

За інформацією mmr.net.ua BMW i3 посів 16-е місце в загальному рейтингу Driver Power і має таку ж 3-річну гарантію, що й інші продукти BMW, але при цьому також є додаткова восьмирічна гарантія на 100 000 миль на літій-іонний акумулятор.

  1. Lexus NX – 97,20%

Подібно до інших моделей марки,  Lexus NX перевершує всі очікування, зайнявши два десяті місця за показниками надійності та безпеки. Незважаючи на те, що NX не було включено до минулорічного опитування Driver Power 2022, бренд має першокласну репутацію у створенні безпечних і надійних автомобілів. Власники сказали нам, що оздоблення та якість інтер’єру були чудовими, і автомобіль витримав сімейне життя.

Як і на всі автомобілі Lexus в Сполученому Королівстві , на NX надається початкова трирічна гарантія від виробника, яку можна подовжити на 12 місяців або 10 000 за кожне обслуговування головного дилера Lexus, до 10 років або 100 000 миль. Крім того, три роки допомоги на дорозі Lexus включені.

  1. Lexus RX – 96,78%

За даними mmr.net.ua, Lexus RX не тільки посів поважне восьме місце за надійністю, але й третє в загальному заліку опитування від Driver Power 2023. Власники заявляють, що Lexus RX має чудові збірку, тож автомобіль виходить на перше місце за якістю інтер’єру та оздобленням – скрипів і гуркотів дуже мало. Несподівані сюрпризи повинні покриватися початковою трирічною гарантією від виробника, але Lexus також робить крок далі, пропонуючи додаткові 12 місяців або 10 000 миль гарантії на кожне обслуговування головного дилера Lexus, до 10 років або 100 000 миль пробігу.

  1. Hyundai Kona – 96,75%

Hyundai Kona безпечний та надійний відповідно до Driver Power, оскільки він посів дев’яте місце в обох категоріях. Однак за даними mmr.net.ua у 2022 році ця модель спустилась з другої позиції за загальною надійністю до 9-ї.

Водії та власники в Англії сказали, що Kona надзвичайно добре зібрана, і щедра п’ятирічна гарантія Hyundai з необмеженим пробігом має охопити більшість несподіваних проблем, які можуть статись, відвівши будь-які занепокоєння. Кросовер Kona також отримала поважні бали, коли справа дійшла до поточних витрат, що свідчить про те, що технічне обслуговування автомобіля не потягне всі гроші, якщо навіть станеться найгірше.

  1. Nissan Leaf – 96,69%

Автомобілі японських брендів завжди були синонімом високої надійності, і моделі Nissan не є винятком. Зайнявши десяте місце в списку 10 найнадійніших автомобілів Driver Power 2023, Leaf має хороші результати з показником надійності 96,69%. Автомобіль також отримав хороші оцінки за свою трансмісію, отримавши Leaf третє місце в цій категорії.

На Leaf надається трирічна гарантія або гарантія на 60 000 миль (залежно від того, що настане раніше), і власники були досить задоволені загальними експлуатаційними витратами, поставивши автомобіль на 23 місце в загальному заліку в цьому розділі опитування. Технічне обслуговування важливе, якщо ви хочете, щоб ваш автомобіль залишався надійним. Nissan пропонує плани обслуговування, які оплачуються частинами, що зменшує витрати на технічне обслуговування та забезпечує спокій.

Джерело AutoExpress

Не пропустіть