В Англії виявили кладовище старих і зовсім непоганих Жигулів (Фото)

Радянська автомобільна промисловість можливо і не створювала світові шедеври, проте могла зробити багато досить непоганих «народних» автомобілів. Вони були цілком доступними, надійними і витривалими. Продавали машини досить добре для того, щоб виробники могли спробувати щастя на іноземних ринках, в тому числі за межами соціалістичного блоку. Так, наприклад, вітчизняні «Жигулі» продавалися навіть в Великобританії і Канаді.

До речі, зовсім недавно в мережі з’явилося кілька знімків чергового кладовища старих радянських автомобілів. У своєму Facebook їх виклав якийсь Джеймс Сміт (James Smith). За словами публіциста, незважаючи на непривабливий вигляд автомобілів і того місця, де вони знаходяться, все це можна було б назвати своєрідним музеєм. Сміт також підкреслив, що і сам колись водив експортні «Жигулі».

Якщо як слід придивитися до фотографій, то на них можна розглянути автомобілі «Lada» моделей ВАЗ-2101, ВАЗ-2102, ВАЗ-2104 і ВАЗ-2107. Всі вони представлені в експортних модифікаціях. Знаючі люди також визначили, що на викинутих авто все ще красуються британські номера, які були в ходу з 1963 по 1983 рік. Не можна не відзначити, що це далеко не перший і не єдиний подібний цвинтар, який було знайдено за кордоном за останній час.

Не можна не відзначити, що в Великобританії було особливе іронічне ставлення до радянських автомобілів другої половини XX століття. Наприклад в серіалі «Шукачі скарбів» один з фріків-пошукачів їздить саме на експортному Жигулі радянського виробництва.

Джерело 2drive.ru

Не пропустіть