AЗС різкo змінять цiнники пeрeд нoвoрiчними святaми

У найближчі два тижні, тобто вже до кінця грудня 2018 року, в Україні повинні знизитися нижче 30 грн за літр ціни на бензин і дизельне паливо, пише «Сегодня», посилаючись на прогнози експертів. Вся справа в зміцненні гривні до долара і падіння світових цін на нафту.

За даними консалтингової групи «А-95», за останній місяць бензин подешевшав на 2,07 грн/л, дизельне паливо – на 2,08 грн/л, а автогаз – на 1,63 грн/л. Потрібно відзначити, що автогаз найсильніше знизився в ціні за останні сім днів.

Директор «А-95» Сергій Куюн вважає, що до кінця цього року ціни на паливо впадуть нижче 30 грн за літр. Можливо, до 27,5-28,5 грн/л.

У 2019 є підстави вважати, що падіння цін на бензин і «дизель» в Україні продовжиться. Такої думки, наприклад, дотримується аналітик ICU Олександр Мартиненко. За його словами, влітку 2019 року літр А-95 може коштувати 27,5-28 грн, ДП – 27-27,5 грн, автогаз – 13,6-13,9 грн.

Це, без сумніву, хороша новина для українських водіїв. Але чому експерти роблять такий прогноз? Справа в тому, що на світовому ринку нафта останнім часом дешевшає, а гривня зміцнюється по відношенню до американського долара. Це і призводить до зниження цін на бензин на автозаправках в Україні.

Однак, падіння цін на паливо навряд чи змусить перевізників знизити вартість своїх послуг. Президент «Украналітцентра» Олександр Охріменко вважає, що перевізники в цьому випадку почнуть багато розповідати про дорогі запчастини, про підвищення мінімальної зарплати, що їм потрібно оновлювати автопарк, і т.д.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть