Продемонстрували канадський Senator, який врятував життя українських бійців (Фото)

У травні 2024 року українські бійці оприлюднили знімки канадського бронеавтомобіля Roshel Senator у конфігурації Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP), який підірвався на 8-кілограмовій протитанковій міні. Незважаючи на серйозні пошкодження транспортного засобу, всі пасажири залишилися неушкодженими, що підкреслює надійні захисні можливості цієї моделі. Про це повідомляє Defence Blog.

Цей інцидент став першим задокументованим випадком, коли канадський бронеавтомобіль успішно витримав такий потужний вибух. Вражаючий результат досягнутий завдяки V-подібній конструкції кузова та надійному бронюванню. Ця конструкція мінімізує ударну хвилю та знижує ризик важких травм або смерті пасажирів, розсіюючи енергію вибуху.

Roshel Senator MRAP побудований на базі комерційної платформи Ford F-550, що робить його ідеальним вибором для бойових груп через простоту обслуговування та ремонту. Автомобіль оснащений високим дорожнім просвітом, повним приводом і турбодизельним двигуном об’ємом 6,7 літра, що забезпечує ефективну прохідність на різних ділянках місцевості.

Джерело focus.ua