Названо найбільш прибутковий автомобіль в світі (Фото)

Цікаво, але ним виявився не якийсь там популярний кросовер і навіть не ультрадорогий гіперкар.

Найвигіднішими автомобілем для виробників виявилося восьме покоління культового автомобіля Porsche 911 (серія 992). Ця модель генерує для свого виробника прибутку більше, ніж будь-яка інша в світі. За даними останнього звіту Bloomberg Intelligence, на 911 припадало майже 30% від загального доходу Porsche, хоча продажі цієї моделі не перевищують 11% в портфелі бренду.

Як відзначають експерти, показник прибутковості Porsche 911 перевершує такі моделі, як Ferrari F8 Tributo, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE і BMW X5.

Наприклад, F8 Tributo приносить Ferrari всього 17% доходу, моделі GLE і GLS разом забезпечують 24% в виручки Mercedes-Benz, займаючи всього 9% в структурі продажів. Модель BMW X5 забезпечує 16% всього прибутку «баварців» – при цьому обсяг продажів становить всього 7%.

Як пояснив аналітик з дослідження автомобільного капіталу Майкл Дін, вигідним продажу допомагає велика кількість опцій, які при мінімальних витратах виробника здатні забезпечити високий прибуток. До таких, наприклад, відносяться керамічні гальма.

За його словами, продаж 10 000 примірників Porsche 911 з приставкою Turbo здатна принести Porsche півмільярда прибутку.


Не пропустіть