Водіям підказали, як знизити витрату палива

Водії часто забувають, що включені фари безпосередньо пов’язані з витратою палива, а також з діапазоном роботи електромобілів. Однак якщо всі лампи в автомобілі, включаючи світлові індикатори, є світлодіодними, то енергоспоживання знижується до 60% в порівнянні з галогенними лампами, що також знижує споживання палива і викиди.

Ще одна перевага світлодіодних фар: колірна температура, яка вимірюється в Кельвіна, набагато біліше, ніж у галогенової лампи. Згідно з дослідженням Audi, світлодіодні фари авто світяться з 5500 кельвінів, що близько до денного світла. Це збільшує видимість.

Але крім основного переваги – більше світла при менших витратах – світлодіоди мають і інші позитивні ефекти в сучасних автомобілях. Одним з них є здатність направляти світло тільки на певні ділянки дороги. При цьому використовуються матричні прийоми з групами світлодіодів.

Вибіркове використання цих діодів може формувати промінь за бажаною схемою – наприклад, «розрізати» його вертикально або горизонтально. Так, смуга руху може бути освітлена, в той час як смуга зустрічного руху залишиться темною, щоб водії машин не були засліплені.

Джерело sud.ua

Не пропустіть