Українці придбали рекордну кількість автомобілів з пробігом

У 2019-му авторинок України трохи зріс, в той час як доля нерозмитнених авто впала. Протягом року було продано 557 000+ авто з пробігом, майже 60 000 з яких виявились нерозмитненими. Для порівняння, за 2018 було продано 520 000+ вживаних автомобілів, з яких нерозмитненими були 102 500.

Про це повідомляє Аналітичний центр AUTO.RIA.

Втім, деякі речі лишаються незмінними. Як і рік тому, найзатребуваніший все ще Daewoo Lanos, а з 4 000+ проданих електрокарів найпопулярніша модель, як і раніше — Nissan Leaf. Улюбленими кольорами автомобілістів лишаються практичні сірий, білий та чорний.

Найактивнішими були мешканці у Київській області — кожне шосте авто продано саме в цьому регіоні. А найпасивніші жителі Луганщини (трохи більше 2 000 проданих автомобілів).

Що стосується нових авто, то тут лідер теж незмінний. Як і рік тому, найчастіше у салонах запитують Kia Sportage. Хоча в регіонах картина може відрізнятись, що зумовлено наявністю в області автосалонів та представлених у них брендів. Так, наприклад, мешканці Київській області здійснили найбільше дзвінків (37,11% від загального числа), а найпопулярнішим у салонах столичного регіону виявився Renault Duster.


Не пропустіть