BMW відновить виробництво на найбільшому підприємстві марки

Баварська марка планує відновити виробництво автомобілів на своєму заводі в Спартанбурзі в Південній Кароліні на наступному тижні після місячного простою.

Спартанбургский завод є найбільшим в світі складальним підприємством BMW, на якому працюють 11 000 чоловік. Саме тут німецький автовиробник будує свої позашляховики з шильдиком X, при цьому близько 70% цього обсягу експортується приблизно на 125 світових ринків – Китай є найбільшим з них.

Процес відновлення виробництва буде поступовим, так як завод буде працювати на 50% потужності. BMW планує ретельно оцінити купівельний попит і один ланцюг поставок.

«Ми продовжуємо стежити за глобальним попитом і будемо збільшувати ці цифри в залежності від ситуації», – заявив представник BMW Філ Діланом, відмовляючись говорити, коли почнеться повне виробництво. «Ми працюємо з постачальниками, щоб планувати нарощування в залежності від їх індивідуальних випадків».

Спочатку автомобілі будуть збиратися з використанням запасних частин, які зберігаються на складах. BMW збирається приєднатися до Hyundai і Kia у відновлені виробництва автомобілів в США, при цьому Toyota і Volkswagen повинні будуть відсунути дати запуску виробництв, які спочатку були заплановані на 4 травня.

Звичайно, саме німецький суперник BMW, Mercedes, обійшов конкурентів в поверненні до бізнесу. Складальний завод Daimler в Венс, штат Алабама, відновив свою роботу минулого понеділка 27 квітня. Цей завод збирає моделі GLE, GLS і C-Class і в даний час працює з однією зміною.

Раніше на цьому тижні BMW також оголосила про те, що вона знову відкриє свій завод BMW Welt в Німеччині, що дозволить клієнтам отримати замовлені раніше машини.