Три унікальні автомобілі Ford з нержавіючої сталі пустять з молотка (Фото)

На торгах Auburn Auction, які пройдуть у вересні, компанія Worldwide Auctioneers виставить незвичайний лот.

Йдеться про три автомобілі з кузовами з нержавіючої сталі, побудованих Ford Motor Company у співпраці з металургійною компанією Allegheny Ludlum Inc для реклами нового сплаву. Лот пропонується без резервування ціни, це означає, що немає фіксованої мінімальної ставки.

У 1935 році Ford і Allegheny Ludlum Inc (нині Allegheny Technologies) об’єдналися для реклами нової нержавіючої сталі, з якої виготовили кузова для шести Deluxe Sedan 1936 року випуску. До сьогоднішнього дня змогли дожити тільки чотири автомобілі, один з яких назавжди залишився у Allegheny.

Пізніше з конвеєра Ford зійшли два екземпляри моделі Thunderbird з нержавіючої сталі і три таких же кабріолета Lincoln Continental 1967 року. Всі збережені автомобілі зараз виставлені в музеях, а три досі перебувають у власності Allegheny Technologies. Компанія вирішила продати унікальну колекцію, яка і відправиться на торги Worldwide Auctioneers.

Найвідомішим автомобілем з кузовом з нержавіючої сталі є DeLorean DMC-12, але виробник використовував пластикову основу, на яку були надіті панелі з шліфованої сталі.


Не пропустіть