Новий Mercedes EQA помітили на тестах

Німецька компанія вивела на випробування свою новинку.

Не дарма Mercedes EQC вважається першим електромобілем компанії, оскільки він доступний у всьому світі. Попередні спроби, такі як електричний B-класу і SLS AMG, були обмежені невеликими серіями, не кажучи вже про те, що в останньому випадку вони були надзвичайно дорогими. Набагато більш доступний глобальний електромобіль знаходиться в процесі, враховуючи, що марка представить EQA в кінці цього року.

Напередодні прототип був виявлений майже на стадії виробництва з меншою кількістю камуфляжу, ніж будь-коли раніше, так як він мав лише тонку плівку спереду і ззаду. Бічний профіль майже повністю відкритий, щоб нагадати нам всім, що EQA по суті буде електричної версією GLA другого покоління. Тільки дизайн передньої і задньої частини буде зазнавати змін, щоб привести їх у відповідність з сімейством «EQ».

Незважаючи на те, що Mercedes випустив кілька тизерів з електричним компактним кросовером, його технічні характеристики залишаються засекреченими. Концепція EQA 2017 року мала два електродвигуни із загальною потужністю 268 кінських сил і миттєвим крутним моментом 499 Ньютон-метрів, але це був трьохдверний хетчбек. Через три роки перехід на більш популярний тип кузова може привести до змін в технічних характеристиках і його запас ходу.

EQA буде служити відправною точкою бренду в сімействі електромобілів за межами бренду Smart, який спільно належить материнській компанії Mercedes Daimler і її китайському партнеру Geely. Після нового EQA незабаром з’явиться і його квадратний аналог, EQB. Останній витіснить двигуни внутрішнього згоряння GLB, щоб звільнити місце для електромоторів і акумуляторів.

EQA, EQB і EQC не залишаться єдиними електричними позашляховиками в портфелі Mercedes, оскільки G-клас з нульовим рівнем викидів підтверджений, хоча найближчим часом він не з’явиться. Ці високопродуктивні моделі стануть частиною розширеного сімейства електромобілів, до складу якого увійдуть електричні аналоги C-класу, E-класу і S-класу, останні з яких будуть офіційно представлені як EQS в наступні місяці.


Не пропустіть