BMW iX3 став першим електричним кросовером марки (Фото)

Першим електрокроссовером компанії BMW стала модель iX3, виробництво її буде налагоджено на потужностях одного з китайських заводів. У продаж новинка повинна надійти вже до кінця 2020 року, а ринок збуту не обмежиться внутрішнім ринком. Примітно, що екстер’єр автомобіля майже не відрізняється від концепт-версії, яка була представлена ​​двома роками раніше, що буває не так часто. Відмінності ж від звичайного BMW X3 полягають в більш похилому типі кузова і інший решітці радіатора.

Технічно кросовер оснащений електродвигуном потужністю 286 к.с. Відстань яку він здатний подолати на одному повному заряді батарей становить близько 460 кілометрів. Динаміка солідна, до 100 км/год розганяється за 6.8 секунди. За допомогою функції швидкої зарядки за півгодини можна буде зарядити автомобіль практично на 80 відсотків.

Бум на гібридні і електрифіковані версії автомобілів безумовно не можу обійти баварців. За найближчі п’ять років компанія BMW має намір випустити близько 25 “електричок” саме серійного виробництва. Половина з них буде повністю на електротязі з запасом ходу до 700 кілометрів, інші версії імовірно будуть гібридними, вони зможуть долати всього до 100 кілометрів на електричній тязі.