Кросовер Kia менший і доступніший Seltos готується до прем’єри (Фото)

За тиждень до урочистої презентації новітнього субкомпактного кросовера Kia Sonet тестові машини в маскувальному вбранні ще зустрічаються на вулицях індійських міст.

Індія один з основних ринків Kia Sonet. Кросовери в цій країні стрімко набирають популярність і виразно незабаром стануть найулюбленішим типом автомобілів на ринку, обійшовши хетчбеки і седани.

Левову частку попиту забезпечать кросовери габаритною довжиною менше 4 м (пільгова категорія але транспортного податку в країні), Sonet для місцевого ринку як раз в цю категорію потрапить. І враховуючи, що за дебютував на початку року більш дорогим Kia Seltos в Індії вишикувалися черги з самого початку, Sonet обіцяє ринок просто підірвати.

Незважаючи на маскування, зовнішність Sonet не великий секрет – машина не буде серйозно відрізняти від концепт-кара Sonet Concept, показаного в лютому на виставці India Auto Expo: силует класичного позашляховика з високим капотом і горизонтальним дахом, задня стійка зі зворотним нахилом, “м’язисті” форми, виразний перед. Чи збереже серійна версія навіть велика кількість блискучого декору, що в такому бюджетному сегменті взагалі велика рідкість.

У частині техніки Sonet ділить платформу з Hyundai Venue: то ж передньопривідне шасі з торсіонною балкою ззаду, ті ж двигуни – бензинові 1,2 л., 4 циліндри (83 к.с., 115 Нм), 1,0 л., 3 циліндра (120 к.с., 172 Нм) і дизель 1,5 л (100 к.с., 240 Нм), коробка передач – механічна 5 або 6 швидкостей або 7-швидкісною “робот” з двома зчепленнями.