Skoda готує новий недорогий кросовер за $8000

Компанія Skoda готова вклинитися у висококонкурентний сегмент субкомпактних кросоверів. Чеський автовиробник розробляє автомобіль початкового рівня, який продаватимуть на ринках країн, що розвиваються. Видання «IndiaCarNews» розкрило подробиці про те, на що можна чекати від цієї новинки «Шкоди».

Інсайдери повідомляють про те, що для машини поки що не придумали офіційної назви. Автомобіль має бути зменшеною версією паркетника Kushaq, а також нав’язати конкуренцію таким бестселерам як Hyundai Venue, Kia Sonet і Suzuki Brezza.

Довжина колісної бази кросовера складе 2566 мм, а як візок для моделі виступить платформа MQB A0 IN.

Порівняно із спорідненим Kushaq новинка Skoda отримає більш короткі передні та задні звиси, власну решітку радіатора, фари з роздільним налаштуванням та вузькі світлодіодні денні ходові вогні. У оснащення машини увійдуть рейлінги на даху із вбудованим стоп-сигналом та світлодіодні задні ліхтарі.

Чехи вже підтвердили, що її новий бюджетний кросовер отримає літровий 3-циліндровий бензиновий турбомотор, що видає 115 кінських сил і 178 Нм крутного моменту. У зв’язку з ним працюватиме як 6-швидкісний МКПП, так і шестидіапазонний класичний гідротрансформаторний «автомат».

Ціни на новинку Skoda поки не розкриваються, але в Індії чекають, що за машину проситимуть приблизно від 900 тисяч місцевих рупій. При перерахунку на долар це близько $8000.

Джерело ampercar.com