Складено рейтинг найбільш довговічних КПП

Звичайна механічна або гідротрансформаторна автоматична коробка передач вважаються найбільш довговічними серед представлених на ринку.

На ринку представлено п’ять основних типів КПП: механічна з ручним перемикачем і чотири види автоматичних (варіатор, роботизована, ДСГ і гідротрансформаторним). Варіатор вважається дуже простою КПП, подібна коробка встановлена ​​на мопедах. Проте вона недовговічна, оскільки з такою КПП машина не пройде більше ста тисяч кілометрів.

Зовсім примітивною актоексперт назвав роботизовану коробку передач. Вона здатна витримати не більше 50 тисяч кілометрів. Цю КПП помилково вважають автоматичною, насправді вона працює на механіці і електронно-механічних пристроях. Малонадійною вважається коробка прямого перемикання передач (ДСГ). Вона також виносить не більш ніж сто тисяч кілометрів і виготовляється з невідповідних «польоту інженерної думки» матеріалів.

Найнадійніші КПП, за словами гонщика, це механічна і гідротрансформаторна автоматична. Побратими останньої хоч і нові і бюджетні, але менш якісні і надійні.


Не пропустіть