Jeep відродить культовий позашляховик Wagoneer: перші зображення

Альянс FCA анонсував швидке повернення на ринок легендарного Jeep Wagoneer, якому готують роль нового флагмана марки. Позашляховик з таким ім’ям випускався протягом майже 30 років і пішов з конвеєра в 1991 році.

Концерн FCA опублікував перші фотографії відродженого позашляховика Jeep Wagoneer. На одному зображений шильдик з назвою моделі і американським прапором. На іншому – кнопка запуску двигуна і металевий тумблер, який відповідає, очевидно, за управління медіасистеми.

За попередньою інформацією, новинку побудують на рамній платформі пікапа RAM 1500. З ним же новий Jeep Wagoneer розділить і моторну гамму. Базовою може стати 3,6-літрова “шістка” потужністю 309 сил (365 Нм). Також на вибір запропонують 5,7-літровий мотор HEMI V8, що видає 401 к.с. (556 Нм) і 3,0-літровий дизель. Трансмісія: 8-діапазонний «автомат» ZF, привід – повний або задній.

Новий позашляховик вийде відразу в двох версіях, Wagoneer і Grand Wagoneer. Він займе місце на вершині модельної лінійки Jeep і стане найрозкішнішою моделлю за всю історію марки. Позашляховик отримає інтер’єр, оброблений преміальними матеріалами, цифрову «приборку», 12-дюймовий безрамковий дисплей медіасистеми, додаткові екрани для переднього пасажира і пасажирів другого ряду, а також цілий букет електронних помічників. Збірку обіцяють налагодити в другому кварталі 2021 року.