Рідкісний позашляховик на базі Skoda Octavia виставили на продаж (Фото)

аловідомий автомобіль Skoda Trekka – позашляховик на базі оригінальної Skoda Octavia, який почали виробляти в Новій Зеландії в 1966 році. Тепер одну з таких машин продають в Європі!

Про це повідомляє autocentre.ua.

Модель рідкісна, бо призначалася саме для Нової Зеландії (де і була організована зборка). Кілька примірників вирушили до Австралії, В’єтнам і Фіджі. Але в європейських країнах перший позашляховик Шкода є справжньою дивиною.

Конструктивно Skoda Trekka був досить простим автомобілем. Платформу Шкода Октавія вкоротили, щоб отримати довжину кузова в 3590 мм. При цьому авторам проекту вдалося запропонувати кілька кузовів: пікап, універсал, пляжний «баггі», з жорсткою і м’яким дахом, місткістю від 2 до 8 осіб. Дуже практично.

Всього з 1966 по 1972 роки встигли створити від 2500 до 3000 примірників. Один з них з’явився в продажу в Чехії. Власник стверджує, що стара Шкода повністю в оригінальному і робочому стані. Ціну на автомобіль продавець не встановив і чекає пропозицій. За інформацією Auto.cz, попередній подібний позашляховик продали за 1,55 млн. Крон (близько $ 70 000 або майже 2 мільйони грн).


Не пропустіть