Українцям можуть заборонити скручувати пробіг на авто

У парламенті зареєстрували законопроект №4039, який, на думку народних обранців, допоможе боротися з шахраями і захистить добросовісних покупців. За скручування пробігу пропонують ввести адміністративну відповідальність.

Про це пише на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат Роберт Горват.

«Зареєстрували у Верховній Раді законопроект №4039, який допоможе боротися з шахраями і захистить добросовісних покупців. За «скручування пробігу» має бути введена адміністративна відповідальність!», – пише він.

За словами нардепа, у Польщі зараз за маніпуляції з одометром, крім штрафу, порушник закону може не тільки втратити авто, а ще й сісти у в’язницю на строк до 5 років. А у нас шахраї заробляють мільйони на «схемах» при імпорті вживаних автомобілів і перепродажу їх в Україні. Перед завезенням автівок пробіг «накручують», щоб знизити декларовану митну вартість. А вже в Україні – «скручують», щоб люди думали, що машина ще має ресурс.

«Треба дати по рукам шахраям і створити механізм контролю за показниками одометрів транспортних засобів. Тому я ініціював цей законопроєкт і ми зробимо ще один крок до створення цивілізованого ринку вживаних автомобілів в Україні», – підсумував політик.

Цивілізованому ринку автомобілів в Україні бути!Зареєстрували у Верховній Раді законопроект №4039, який допоможе…

Publiée par Роберт Горват sur Jeudi 3 septembre 2020


Не пропустіть