В Україні мають намір обкласти податками ще більше автомобілів

Як відомо, власники елітних автомобілів в Україні щорічно платять транспортний податок в розмірі 25 000 грн. Ним обкладаються всі «розкішні» транспортні засоби з об’ємом двигуна понад 3 тис. куб.см для бензинових і 2,5 тис. куб.см для дизельних авто, віком до 5 років і чия вартість перевищує 375 мінімальних заробітних плат, що в числовому еквіваленті становить 1 771 125 грн. Дана норма почала діяти ще в 2014 році.

Тепер же депутати запропонували знизити поріг середньоринкової вартості автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Відповідний законопроект під номером № 4101 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» був зареєстрований на сайті Верховної Ради України. Згідно з пояснювальною запискою, в категорію «елітних» будуть входити всі машини вартістю вище 200 мінімальних заробітних плат, тобто дорожче 1,2 мільйона гривень.

В даний час законопроект спрямований на розгляд в комітети і, в разі позитивного рішення, його відправлять на голосування до Верховної Ради. Закон буде вважатися прийнятим, якщо за нього проголосують депутати і підпише Президент країни. Поки ж цього не сталося, автомобілісти орієнтуються на поточне законодавство.

У разі нового порога для оподаткування заходи можуть торкнутися такі автомобілі, як Toyota Highlander і гібрид Toyota RAV4 з потужною силовою установкою, деякі модифікації VW Tiguan, топові версії Skoda Kodiaq і Superb, Hyundai Santa Fe і багато інших моделей середнього класу.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть