Українські Leopard 1A5DK отримали додатковий захист: в чому особливість поліпшення (Фото)

З’явилася кадри з танком Leopard 1A5DK зі штатною модернізацією, яку здійснили в одній із профільних організацій. Фото у своєму Telegram-каналі публікує дослідник бронетехніки Андрій Тарасенко.

Він уточнює, що на верхній лобовій деталі (ВЛД) встановлено динамічний захист (ДЗ) “Ніж”, на башті – навісний комплект динамічного захисту “Контакт-1”.

“Leopard 1A5DK оснащувалися звареною вежею з рознесеним бронюванням, корпус залишився аналогічним першим модифікаціям Леопард-1. Також ДЗ встановлено на борти корпусу. За незначного зростання ваги вдалося значно збільшити захист. У захисних конструкціях також застосовуються композитні демпфуючі матеріали та легкі сплави”, – пояснив експерт.

Водночас Мілітарний зазначає, що “Ніж” та “Контакт-1” були адаптовані під контейнер К1, тож відрізнити їх візуально неможливо. Крім того, днище контейнерів на ВЛД було потовщене, а нижня отримала рознесене бронювання.

“Leopard 1A5DK можна відрізнити від своїх “братів” завдяки характерній зварній башті з рознесеним бронюванням”, – пише видання.