BMW офіційно представила новий флагманський електромобіль (Фото)

Новинка, яку в компанії назвали технологічним флагманом, відправиться в серійне виробництво в наступному році, а випускати її будуть на підприємстві в Дінгольфінге.

BMW офіційно представила новий флагманський електромобіль iX, що відноситься до сегменту Sports Activity Vehicle (SAV).

Як заявили в компанії, в цьому автомобілі використовувалися найпередовіші технології, а також останні розробки дизайну.

За габаритами електрокар можна порівняти з BMW X5, а його колісна база становить три метри. Серед незвичайних рішень варто відзначити висувні дверні ручки, тонкі фари, панель замість решітки радіатора з вбудованими камерами, радарами і датчиками, а також безрамкові бічні двері і двері багажника.

У салоні новинки встановлений вигнутий екран, в якому об’єднаний 12,3-дюймовий екран мультимедійної системи і 14,9-дюймова віртуальна панель приладів.

За додаткову плату клієнту запропонують систему Harman/Kardon з 18 динаміками або аудіосистему Bowers & Wilkins Surround Sound з 30 динаміками потужністю 1615 Вт.

Що стосується силової установки, то вона має потужність 500 к.с., а заявлений пробіг на одній зарядці складе більше 600 км. Для розгону електрокару потрібно менше п’яти секунд.

Акумулятор можна зарядити за 11 годин від звичайної розетки, а також 40 хвилин до 80% від мережі постійного струму до 200 кВт. Ще передбачена зарядка 10 хвилин, щоб збільшити запас ходу на 120 км.

Про вартість BMW iX в компанії не повідомили, але передбачається, що в топовому виконанні його вартість перевищить 100 тис. доларів.