Porsche надрукувала перший корпус електромотора на 3D-принтері (Фото)

Компанія Porsche представила перший у своїй історії корпус електричного двигуна і трансмісії, який був повністю виготовлений на 3D-принтері. Технологія тривимірного друку дозволила зробити силовий агрегат легше, але в той же час міцніше.

Сам силовий агрегат з надрукованим корпусом вже успішно пройшов повну перевірку якості і цикл навантажувальних випробувань, повідомили в компанії. Маса алюмінієвого корпусу зменшилася на 10% в порівнянні з литим аналогом, виготовленим за стандартною технологією. При цьому завдяки особливій оптимізованій структурі міцність в місцях з найбільш високим навантаженням подвоїлася.

Деталь виготовили з використанням технології адитивного лазерного спікання із застосуванням найменшого металевого порошку високої частоти. Цей порошок нагрівається і розплавляється лазерним променем, що формує шари майбутнього корпусу, які накладаються один на одного.

Porsche вже на перший раз експериментує з виробництвом компонентів для своїх автомобілів за допо0могою 3D-друку. Так, влітку 2020 німці виготовили за допомогою цього методу поршні для двигуна трекового суперкара 911 GT2 RS.

Технологія дозволила додати в днище поршнів ще один закритий канал, що було б неможливо при використанні звичайних методів виробництва. Завдяки цьому рішенню інженерам вдалося зменшити температурне навантаження, оптимізувати процес згоряння палива, а також підвищити віддачу агрегату на 30 кінських сил.