Volkswagen анонсував новий електричний седан (Фото)

Автомобіль буде створений на основі концепту ID Vizzion. Орієнтовна дата прем’єри – 2023 рік.

Не секрет, що Volkswagen активно освоює ринок електромобілів. Вже успішно йдуть продажі електричного хетчбека ID.3 і кросовера ID.4. На черзі перебуває крос-купе ID.5, яке прибуде до Європи орієнтовно в 2023 році.

Ну а наступним буде електричний седан, в основу якого ляже концепт ID Vizzion. Його вперше представили на автосалоні в Женеві в 2018 році. Тоді мова йшла про те, що батарея на 111 кВт*год здатна забезпечити запас ходу на 665 кілометрів.

На даний момент модель носить робочу назву Aero-B. Однак може статися трансформація в уже звичний ID, але з індексом 6.

Передбачається, що чергову новинку VW запропонує як із заднім, так і з повним приводом. Батарея на 84 кВт*год здатна забезпечити 700 кілометрів на тесті WLTP. Є і можливість швидкої зарядки – 10 хвилин на зарядної станції гарантують 230 км.

Деякі джерела повідомляють, що повнопривідна версія зможе набрати 100 км/год за 5,6 секунди. У свою чергу варіант із заднім приводом виконає це завдання за 8,5 сек.

За зовнішніми ознаками седан буде нагадувати Vizzion. Однак інженери зроблять додатковий упор на аеродинамічні характеристики і низький коефіцієнт лобового опору.

Очікується, що з часом Aero-B або ID.6 замінить Volkswagen Passat і Arteon. Крім того, перспективи має і концепт універсалу ID Space Vizzion.


Не пропустіть