Ще один штат США відмовляється від автомобілів з ДВЗ

Массачусетс оголошує про план заборонити продаж автомобілів з бензиновими двигунами до 2035 року.

Хоча електромобілі як і раніше становлять невелику частину загального продажу автомобілів, їх популярність продовжує зростати і вже перевершили продажі автомобілів з механічною коробкою передач. Тепер здається, що інвестиції в електрифікацію, зроблені автовиробниками, отримують підтримку по всьому світу.

Массачусетс приєднується до Каліфорнії з планом заборонити продаж нових автомобілів з бензиновим двигуном до 2035 року. Губернатор Чарлі Бейкер опублікував «дорожню карту» декарбонізації на 2050 рік, яка включає скорочення викидів від легкових автомобілів. Массачусетс заявляє, що 27% викидів в масштабах штату доводиться на легкові автомобілі. Мета штату – досягти нульового рівня викидів викопного палива до 2050 року.

Ініціативи Каліфорнії, а тепер і Массачусетсу, можуть стати початком тенденції штатів до поступової відмови від прадажів нових автомобілів з традиційними ДВЗ. Деякі європейські країни вживають таких самих заходів по боротьбі зі зміною клімату. Тим часом, в обраного президента Джо Байдена є план щодо прискорення електрифікації автомобілів в США, який включає заміну автопарків країни електромобілями.


Не пропустіть