На аукціоні продають рідкісний McLaren Speedtail із кермом посередині (Фото)

Кермо розташовується посередині, що дозволяє випробувати «неповторний водійський досвід». Замість дзеркал встановлені камери, які прибираються і тим самим «прискорюють» гіперкар.

На американському аукціоні Sotheby’s продають електричний McLaren Speedtail 2020 року випуску. Таких машин виробили всього 106 примірників.

Під капотом автомобіля стоїть 4-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддувом. Сумарна потужність електрокара – 1035 к.с., це дозволяє машині їхати з максимальною швидкістю 402 км/год.

Розробкою електричного мотора і батареї займає не стороння компанія, а технологічний відділ самого McLaren.

У McLaren Speedtail три крісла, а водійське сидіння розташовується посередині. В описі лота стверджується, що це дозволяє людині за кермом випробувати унікальний досвід водіння.

Розробники автомобіля прибрали бічні дзеркала і замість них вмонтували приховані камери, які передають зображення на панель всередині гіперкара. Коли водій включає режим Active Velocity, ці камери прибираються, а сама машина просідає на кілька сантиметрів – це дозволяє електрокару стати більш обтічним, що допомагає при русі на великій швидкості і збільшує маневреність.

Sotheby’s називає Speedtail найшвидшою, аеродинамічною і технологічно просунутою моделлю McLaren. Торги стартують від 170 тисяч доларів.


Не пропустіть