Кабмін визначив, у яких випадках проїзд концесійними автошляхами може здійснюватися безоплатно

Уряд затвердив Порядок безоплатного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, та розмір відшкодування концесіонеру, пише jurliga.ligazakon.net.

Відповідну постанову № 11 було прийнято на урядовому засіданні 5 січня 2021 року.

Порядок визначає, у яких випадках проїзд автошляхами може здійснюватися на безоплатній основі, повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі “Законодавство” ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Відповідно до затвердженого Порядку здійснювати безоплатний проїзд концесійними автошляхами дозволяється:

– транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам – підприємцям, юридичним особам усіх форм власності та використовуються ними у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення вказаних осіб до концесіонера;

– транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійного договору;

– додатковим категоріям ТЗ відповідно до концесійного договору.

Крім того, Порядок передбачає відшкодування концесіонеру за період безоплатного проїзду під час стихійного лиха, катастрофи, епідемії чи епізоотії.


Не пропустіть