BMW може зупинити виробництво найближчим часом

Як і багато інших автовиробників, компанія BMW заявила про загрозу зупинки виробництва через відсутність поставок напівпровідникових і чіп-компонентів. Минулого тижня деякі заводи Volkswagen та Audi оголосили про скорочення робочих днів для тисяч співробітників. Пізніше аналогічні заходи прийняв Daimler і ряд інших американських автовиробників.

І хоча в БМВ сподіваються на зміну ситуації найближчим часом, швидше за все цього не станеться через глобальний дефіцит компонентів, потреба в яких відчуває весь світовий автопром.

Проблема відсутності напівпровідникових чіпів посилюється тим, що вона зачіпає не тільки самих автовиробників. Навіть такі світові постачальники-гіганти як Bosch і Continental мають проблеми з поставками компонентів і, отже, не можуть виробляти власну продукцію в необхідних обсягах. Та ж доля чекає й інші, більш дрібні компанії, тому рано чи пізно майже всі автовиробники, швидше за все, скоротять обсяги виробництва. Наприклад, в Volkswagen вже заявили про зменшення обсягу виробництва в 2021 році на 100 000 автомобілів.

Головною причиною виникнення дефіциту компонентів називається різкий спад попиту на них на початку пандемії коронавіруса минулої весни, коли автовиробники та постачальники очікували більш жорстких і тривалих обмежувальних заходів, не сподіваючись на таке швидке відновлення ринку.

Часткова зупинка заводів BMW Group прогнозується протягом найближчих тижнів.


Не пропустіть