Компанія Porsche показала єдиний куленепробивний Porsche 911 (Фото)

В середині 90-х років компанія Porsche випустила єдиний броньований спорткар в своїй історії – ним став Porsche 911 Carrera 996. В даний час автомобіль знаходиться в музеї марки в Німеччині. Спорткар оснащується спеціально розробленими склами завтовшки 20 мм, що позитивним чином позначилося на шумоізоляції моделі.

Що стосується кузова, то для його виготовлення інженери Porsche вибрали енергопоглинаючий композит Dyneema, який має таку ж масу, як у сталі, але при цьому в 15 разів міцніше неї. Цікаво, що завдяки цьому ніяких відмінностей від стандартної моделі зовні ви не знайдете. Хіба що рамка вікон буде трохи товстіша, ніж зазвичай. За запевненням виробника, така броня витримує попадання з 9-мм пістолета і пістолета калібру .44 Magnum.

На жаль, додаткове бронеоснащення не минуло безслідно – стандартний Porsche 911Carrera 996 важить 1 317 кілограмів, а броньований автомобіль важить 2 722 кілограми, що в два раз більше. При цьому силовий агрегат спорткара залишився без змін – 3,4-літровий опозитний мотор на 300 к.с. Автомобіль став єдиним у своєму роді через високу вартість і низький попит.


Не пропустіть