Ілон Маск розповів про плани розробити мінівен Tesla

Глава Tesla заявив, що в компанії хотіли б мати власний мінівен, проте терміни запуску такої моделі залежать від обсягів поставок акумуляторів.

У плани компанії Tesla Motors входить розробка електричного мінівена, однак запуск такої моделі багато в чому залежить від поставок необхідної кількості батарей. Про це з посиланням на главу американської марки Ілона Маска повідомляє видання Electrek.

«Я вважаю, що у Tesla абсолютно точно повинен з’явитися мінівен через якийсь час. Однак потрібно розуміти, що запуск нової подібної моделі безпосередньо залежить від обсягів випуску акумуляторів. Тим, хто не знайомий з особливостями виробництва електромобілів, дуже складно навіть припустити, наскільки непростий цей процес. Створити робочий прототип досить легко, а ось налагодити конвеєрне складання вже неймовірно складно», – пояснив Маск.

Плюс до всього глава Tesla зазначив, що за таких же причин поки затримується серійний випуск електричних вантажівок Semi. Частково вирішити це питання допоможе нарощування внутрішнього виробництва батарей. При цьому Маск підкреслив, що Tesla на даний момент також докладає всіх зусиль, щоб домовитися про максимальні обсяги закупівель акумуляторів у сторонніх компаній-постачальників.


Не пропустіть