Ілон Маск анонсував випуск спорткара Tesla Roadster

Старт виробництва спорткара Tesla Roadster відкладений, але, за словами Ілона Маска, що проектування новинки завершиться в нинішньому році, а поставлять її на конвеєр в 2022 році.

Roadster повинен стати найшвидшим електромобілем американської компанії і до того ж отримати значний запас ходу новинки – приблизно 1000 кілометрів, повідомляє Маск. Новинка Tesla укомплектована тримоторною установкою і вдосконаленими акумуляторами, її розгін до першої “сотні” складе близько 2 секунд, а максимальне прискорення – 400 км/год.

Електрокар Tesla Roadster прийнято вважати родоначальником марки. Концепт другого покоління Roadster був представлений восени 2017 року, але його виробництво не раз відкладали. Однак Ілон Маск віддав пріоритет пікапу Cybertruck і його підготовці до масового виробництва.

Зараз з’явилася заява глави Tesla про затвердження дизайну моделі в 2021 році. Є надія, що передсерійна версія Roadster дебютує наступного літа. Повідомляється також, що цінник новинки буде стартувати від 200 тисяч доларів.


Не пропустіть