В Україні почали скасовувати штрафи для євроблях по 8500 грн: подробиці

Суди масово скасовують штрафи, які були виписані без дотримання всіх формальностей, пише auto.bigmir.net.

Останнім часом в Україні суди почали скасовувати штрафи за “євробляхи” в розмірі 8,5 тисячі грн. У той же час, кожен подібний прецедент має свої особливості.

Так, нещодавно в поліції зупинили автомобіль на іноземній реєстрації для перевірки. Інспектори поліції встановили, що людина не ввозила цей автомобіль в Україні, а тільки користується ним. При цьому автомобіль знаходився на території країни з порушенням всіх передбачених термінів.

Інспектор виніс постанову про притягнення водія до адміністративної відповідальності на підставі ч.8 ст. 121 КУпАП. У свою чергу водій вирішив оскаржити штраф в суді і при цьому зазначив, що інспектор не склав протокол про адміністративне правопорушення і не зачитав водієві його права.

При розгляді справи суд встановив, що, грунтуючись на ч.5 ст.258 КУпАП інспектор повинен був скласти протокол про адміністративне правопорушення згідно із вимогами ст.256 КУпАП. Інспектор цього не зробив і обмежився лише механічним винесенням постанови про притягнення водія до відповідальності.

У суді постановили, що постанова була винесена інспектором з порушенням процедури, так як воно винесено без протоколу про адміністративне правопорушення. Спираючись на вищевикладені обставини, в суді скасували штраф поліції в розмірі 8,5 тисячі грн.


Не пропустіть