У Китаї спроектували двоповерховий автодім з ліфтом і балконом (Фото)

Китайський концерн SAIC перетворив мікроавтобус Maxus V90 в один з найбільш, можливо, технологічних будинків на колесах на планеті. Він вміє збільшуватися як в сторони, так і вгору, оснащений ліфтом і балконом. Поки, правда, SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition існує тільки як демо-прототип, але компанія оголосила про готовність побудувати функціональну версію

Фургон оснастили висувними секціями з боку кожного борта. Площа основного житлового модуля в «максимально розсунутому» стані досягає 20 квадратних метрів. На першому рівні організовані вітальня і кухонна зона, розділені барною стійкою. У вітальні є L-подібний диван, а на кухні – плита, духова шафа, раковина і холодильник. Крім того, житловий простір має медіасистему з великим екраном і акустичними динаміками.

Основною родзинкою кемпера став другий поверх: верхня частина даху може висуватися вгору, утворюючи ще один житловий рівень з великими вікнами, прозорість яких можна регулювати. Передбачається, що на другому поверсі власник автобудинку організовує чайну кімнату, місце для занять йогою або кабінет. Площа другого поверху становить 12,4 квадратних метра.

Висуваючи дах, мешканець мікроавтобуса отримує ще й балкон: він утворюється безпосередньо над верхньою частиною водійського місця. При цьому потрапляти на другий поверх передбачається не по сходах, а за допомогою вбудованого компактного ліфта. Спальне ж місце утворюється в свого роду «прошарку» між стелею першого і підлогою другого поверхів: воно також забезпечено вікнами в тій частині, яка розташована над кабіною.

Яким саме двигуном забезпечений автодім, не уточнюється. SAIC Maxus V90 продається в Китаї з декількома варіантами колісної бази (від 3000 до 3760 міліметрів), але оснащується безальтернативним дволітровим дизелем. Розвиває він або 148 к.с. і 375 Нм, або 161 к.с. і ті ж 375 Нм в парі з шестиступінчастою “механікою” або “автоматом”. Повного приводу модель не передбачає.


Не пропустіть