Новий Nissan X-Trail виявився небезпечніше старого (Фото)

Адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) опублікувала результати краш-тестів кросовера Nissan Rogue 2021 модельного року. Автомобіль, який прийде до нас як новий X-Trail, викликав питання.

Уточнимо відразу: мова не йде про провал, чотири підсумкових зірки з п’яти можливих – непоганий результат. Більш того, якби методика NHTSA передбачала лише оцінку безпеки водія при фронтальному ударі, у новинки був би шанс заробити п’ять зірок, але віднедавна манекен з вимірювальною апаратурою садять і на пасажирське сидіння. Він і зіпсував результати: підвищене навантаження на окремі частини тіла дозволила експертам оцінити рівень безпеки лише в дві зірки, що вплинуло на загальну оцінку, де враховуються також підсумки бічних краш-тестів і ймовірність перекидання. До речі, у моделіпопереднього покоління картина була майже зворотного: три зірки для водія, чотири для «штурмана» і ті ж чотири по сумі результатів.

Виробник вже встиг відреагувати на критику: результати краш-тестів ставляться тільки до автомобілів японської збірки, випущеним до 28 січня. Після цього конструкція сидінь і систем безпеки була вдосконалена, а на заводі в Штатах спочатку випускалися допрацьовані кросовери. Тим самим Nissan зайвий раз підтвердив відомий факт: одна і та ж модель, адресована різних ринків, може мати відмінності в конструкції, спрямовані на відповідність всіляких вимогам і стандартам конкретних країн.


Не пропустіть